Nyíregyháza hírei

2015.01.06. 12:20

Közlemény - Nem biztonságos a Bujtosi tó jege!

Nyíregyháza - A fagyok beállta óta a NYÍRVV Nonprofit Kft. figyelemmel kíséri a Bujtosi tó jegének vastagságát és a balesetek elkerülése érdekében "Jégre lépni tilos és életveszélyes!" feliratú tiltótáblákat helyezett ki a társaság a tó partján.

Nyíregyháza - A fagyok beállta óta a NYÍRVV Nonprofit Kft. figyelemmel kíséri a Bujtosi tó jegének vastagságát és a balesetek elkerülése érdekében "Jégre lépni tilos és életveszélyes!" feliratú tiltótáblákat helyezett ki a társaság a tó partján. Az óvintézkedést indokolja, hogy jelenleg a jég 5 cm vastagságú, vagyis korcsolyázásra alkalmatlan.

A NYÍRVV a korcsolyázók számára a Bujtosi tó melletti szikkasztó medencét töltötte fel vízzel. A mintegy 2000 m2-es felület biztonságosabb lesz, mint a nyílt víz, hiszen megközelítően 40 cm-es a mélysége, és amennyiben tartós marad a hideg időjárás, néhány nap múlva már használhatják a sportolni vágyók.

A szabad vízen való tartózkodás szabályait meghatározó rendelet szerint egyébként a jég vastagságának el kell érnie a 8 cm-t ahhoz, hogy egy felnőtt biztonsággal használhassa, és körülbelül 12 cm-s vastagság mellett már több ember számára, esetleg sportolásra is alkalmas lehet. Felhívjuk azonban a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Bujtosi tó jege soha nem egyenletesen fagy be, a hóval takart részeken, a part közelében, és helyenként a felszálló gázok miatt vékonyabb lehet a jégtakaró. A melegebb források, vízfolyások ugyancsak elvékonyítják a jégtakarót, és a hirtelen hőmérséklet ingadozás is kedvezőtlenül hat a felületre.

Az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999.(XII.28.) Kormányrendelet alapján a jégen tartózkodás szabályainak megszegése pénzbírsággal is büntethető, melyet a rendőrség, a helyi önkormányzat hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, illetve a közterület-felügyelet szabhat ki.

- NYÍRVV -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!