Nyíregyháza hírei

2015.01.16. 07:56

Megkérdeztük: Te milyen emlékeket őrzöl az első iskolaévedről?

Nyíregyháza - Mező Gréta így válaszolt: – Kedves tanító nénik és osztálytársak fogadtak. Könnyen beilleszkedtem, öröm volt iskolába járni és tanulni. Immár végzős vagyok ugyanebben a suliban, szeptemberben új közösség, új kihívások várnak rám!

Nyíregyháza - Mező Gréta így válaszolt: – Kedves tanító nénik és osztálytársak fogadtak. Könnyen beilleszkedtem, öröm volt iskolába járni és tanulni. Immár végzős vagyok ugyanebben a suliban, szeptemberben új közösség, új kihívások várnak rám! Simon Zelma elmondta: irigykedett az idősebb testvérére, aki már tudott írni, olvasni számolni. – Nagyon vágytam iskolába. Az osztályközösség „nem jött be”, ezért egy tanév után átigazoltam egy másik osztályba. Nem bántam meg, sőt!

Mindru Máté ma is jól emlékszik az alsó tagozatos tanítóira. – Az első iskolaév meghatározó, itt dől el, hogy szeretni fogják-e az iskolát, a tanulást a későbbiekben a gyerekek, vagy sem. Jó tanárok és osztálytársak vettek, vesznek körül, szerencsésnek tartom magam.

Kropkó Ádám a jól ismert óvodás társaival kezdte az iskolás éveit, így csak a tanító nénik és a tanulás jelentett újdonságot számára.

Gönczy Gergő kíváncsian ugrott fejest az iskola világába. – Az évek múlásával a tanárokban és a diákokban is csalódtam, ezért felső tagozatban más iskolát választottam.

Garai Tamás így mesélt: – Édesapám és a bátyám is apáczais diák volt, én is az lettem. Mindig igyekeztem jól teljesíteni, hogy ne hozzak szégyent az „elődeimre”.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!