Nyíregyháza hírei

2015.01.17. 13:00

Megkérdeztük: Te milyen munkát adnál télen a közmunkásoknak?

Mindenképpen olyan tevékenységeket végezzenek, melyek hasznosak a társadalomnak. Gondolok itt például ételosztásra, állatmenhelyeken is dolgozhatnának, de télen az emlékműveket is gondozhatnák, takaríthatnák – fogalmazott Szilágyi József.

Mindenképpen olyan tevékenységeket végezzenek, melyek hasznosak a társadalomnak. Gondolok itt például ételosztásra, állatmenhelyeken is dolgozhatnának, de télen az emlékműveket is gondozhatnák, takaríthatnák – fogalmazott Szilágyi József. – Ha éppen nincsen nagy havazás és fagy, akkor a kóbor állatokat mentsék meg, vigyék be menhelyekre. Ez nem csak hasznos feladat, de az emberekben is pozitívabb kép alakulna ki róluk – így Lovácsi Viktória.

– A hajléktalanok segítségre szorulnak és a közmunkások a szemétszedés mellett segíthetnék is a rászorulók mindennapjait – válaszolta Ignácz Dóra.

– Állatbarátként nem is juthatna más az eszembe, mint hogy az éhező, vagy az elkóborolt háziállatokon segítsenek valamilyen formában. El tudnám azt is képzelni, hogy az állatkertek munkáját is segítsék – mesélte Tóth Zsófia.

– A téli hidegben például a lefagyott járdákat sózzák, de az ételosztáskor is jelentkezhetnének munkára – mondta Frank Fruzsina.

– A városképen mindenképp sokat segíthetnek, ha télen is rendben tartják a parkokat és a tereket. Az állatmenhely szerintem is egy jó ötlet és nem utolsó sorban nemes feladat nekik – tudtuk meg Czirják Dorinától.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!