Nyíregyháza hírei

2015.01.21. 08:37

Nem zárult le a bírósági per

Nyíregyháza - A Lakszöv pótbefizetési ügyét február 3-án 13 órától tárgyalják tovább a törvényszéken.

Nyíregyháza - A Lakszöv pótbefizetési ügyét február 3-án 13 órától tárgyalják tovább a törvényszéken.A legutóbbi, tavaly decemberben megtartott tárgyaláson sem született bírósági döntés a Nyíregyházi Lakásszövetkezet tagságának szinte egészét érintő, egyszeri, tízezer forint összegű pótbefizetési kötelezettség „kivetésének” jogszerűségét megkérdőjelező perben.

Mint ismeretes, a felperesek (T. I. és társa) a küldöttgyűlési határozat bírósági felülvizsgálata céljából indítottak pert a Lakszöv ellen azt állítva, hogy a 2013. augusztusában született határozat jogszabálysértő.

Álláspontjuk szerint az alapszabály nem tette volna lehetővé a pótbefizetési kötelezettség előírását; a meglévő vagyont kellett volna felhasználnia a Lakszöv vezetésének a tartozások fedezésére, csak ezt követően kerülhetett volna sor a pótbefizetési kötelezettség előírására.

– A felperesek továbbá azt is sérelmezik, hogy a pótbefizetési kötelezettséget egy­ségesen állapították meg, nem épületenként és tulajdonosonként külön-külön, valamint pótbefizetésre kötelesek azok a tulajdonosok is, akiknek nincs hátralékuk. Ezt a rendelkezést alapszabályba ütközőnek találják – tájékoztatta lapunkat dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivő-helyettese, hozzátéve: a kereseti kérelem nemcsak a szóban forgó küldöttgyűlési határozat hatályon kívül helyezésére irányul, hanem tartalmazza a pótbefizetési kötelezettség felfüggesztését is.

Újabb szakvélemény született

A bíróság az ügyben szakértőt rendelt ki, majd a felperesek további kérdései miatt a szakértői vélemény kiegészítésre szorult. A Nyíregyházi Lakásszövetkezet, mint alperes a legutóbbi tárgyalás előtt egy nappal egy peren kívüli szakvéleményt készíttetett, ezért a felperesek kérték a tárgyalás elhalasztását, hogy annak tartalmát megismerhessék, és észrevételeiket előterjesszék.

KM-PI

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 21-ei számában.


Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!