Nyíregyháza hírei

2015.01.10. 12:47

Véresre marcangolt kutyát dobtak ki

Nyíregyháza - Péntek délután lakossági bejelentés futott be az Állatbarát Alapítványhoz: egy sok sebből vérző, frissen verekedtetett kutyát dobtak ki az egyik Nyíregyháza közeli bokortanyán.

Nyíregyháza - Péntek délután lakossági bejelentés futott be az Állatbarát Alapítványhoz: egy sok sebből vérző, frissen verekedtetett kutyát dobtak ki az egyik Nyíregyháza közeli bokortanyán.

A helyszínre érkezésünkkor a sérült állat a bejelentő tanyájának a kapuja előtt ült sokkos állapotban. A sokktól és a vérveszteségtől kábán, félve, de barátságosan fogadta közeledésünket. Minden gond nélkül behelyeztük az Állatmentőbe. A helyszínre kiérkező rendőrök, gyors és alapos adatfelvétele, vizsgálata után elszállítottuk a sérült kutyát Állatotthonunkba, ahol azonnali ellátásban részesült. Meggyötört testét állatorvosunk gondjaira bíztuk.

A sokktalanítás, az antibiotikum és a sebkezelés után egy steril, előmelegített helyet alakítottunk ki számára a karanténunkban. Testén több mint negyven frissen harapott sebet láttunk el. Remélhetőleg fajtatársaihoz hasonlóan szívós, nagy teherbírású szervezete hamarosan kiheveri a láthatóan nem először átélt traumát. Lelki rehabilitációja, szocializációja vélhetően sokkal több időt igényel majd.

Öröm az ürömben, hogy a bejelentő megfigyelte az autó rendszámát, amelyből az állatot kidobták, így a rendőrség el tudta indítani a nyomozást ebben a kegyetlen állatkínzási ügyben.

Samuban, - mint kiderült ez a neve - mikrochip azonosítót találtunk, amely szintén hasznos adatokkal szolgálhat a bűnügyi vizsgálat során.

Őszintén reméljük, hogy a sikeres nyomozás végén példás büntetésben részesülnek azok a kegyetlen „emberek”, akik ilyen primitív és embertelen módon élik ki rejtett aggresziójukból fakadó beteges vágyaikat!

- Állatbarát Alapítvány -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!