Nyíregyháza hírei

2015.02.10. 11:26

25 éves tevékenységét ünnepli a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara

Nyíregyháza - A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara immáron 25 esztendeje áll az egészségügyi és szociális képzések szolgálatában.

Nyíregyháza - A Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara immáron 25 esztendeje áll az egészségügyi és szociális képzések szolgálatában.

A negyedszázados jubileumot gazdag programsorozattal, színvonalas tudományos kiadványokkal, nemzetközi szakmai továbbképzésekkel, s új, hiányt pótló mesterszakok indításával teszik emlékezetessé.

A csaknem egész éven át tartó eseménykavalkád egyes elemei, mint például az online jubileumi kiadvány néhány fejezete ugyan már elérhető az egyetem honlapján, de a program szintű ünneplés igazából márciusban kapcsol teljes sebességre. Megérkezik az első külföldi delegáció, s őket is bevonva egy - a START Vállalattal, a Védett Szervezetek Országos szövetségével, és a Workability Europe-pal közösen szervezett - nagy nemzetközi konferenciával veszik kezdetüket a kiemelt események.

A tudományos szakmai kínálat mellett nagy dobással, hazánkban még nem létező mesterszak beindításával is ki szeretnének rukkolni. Akkreditáció alatt áll egy olyan képzés beindítása, amellyel az idősgondozás szakemberhátterét szeretnék biztosítani, mindezt biogerontológiai, geriátriai, elméleti-és kísérleti gerontológiai alapokra helyezve. S ne feledkezzünk meg egy másik fontos tervükről sem: meg kívánják alapítani a Szép korúak Akadémiáját, amelynek nem csak új ismeretek átadása a célja, de a mentális hanyatlás késleltetése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!