Nyíregyháza hírei

2015.02.26. 15:39

„A csillagok háborúja”

Nyíregyháza - Elkezdődött a másfél milliárd forintos onkológiai géppark összeszerelése.

Nyíregyháza - Elkezdődött a másfél milliárd forintos onkológiai géppark összeszerelése.

Az új onkológiai tömb alagsorában szerelik össze a 16 szeletes, az ország egyik legkorszerűbb CT-szimulátorát, a lineáris gyorsítókat összerakó szakemberek német nyelven adják egymásnak az instrukciókat. A monumentális gyorsítók belsejét meglátva a sajtó képviselői egyszerre jegyezték meg: ez olyan, mint a csillagok háborúja! A daganatos betegek kezelésére szolgáló, legmodernebb, több mint másfél milliárd forintos eszközpark berendezései február 26-án érkeztek meg a Jósa András Oktatókórházba. Az összeszerelés az installálással együtt március végére fejeződik be, majd elkezdődnek a bemérési munkálatok.

– Ezt egy 30 napos próbaüzem követi, úgy tervezzük, hogy ideális esetben májusban indulhat a betegellátás az ország legmodernebb, komplex onkoradiológiai ellátást nyújtó centrumában – fogalmazott dr. Erfán József osztályvezető főorvos.

Március 16-án megkezdődik a régi onkológiai bunker bontása, így ott már, az új épületben pedig még nem lesz lehetőség a sugárterápiára, ezért másfél hónapig az új betegek kezelése a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában kezdődik meg.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 27-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!