Nyíregyháza hírei

2015.02.28. 12:54

A dolgozók mindenkit megnyugtattak

Nyíregyháza - Péntekre lecsillapodtak a kedélyek, a DRB bank nyíregyházi fiókjában nyoma sem volt a pániknak.

Nyíregyháza - Péntekre lecsillapodtak a kedélyek, a DRB bank nyíregyházi fiókjában nyoma sem volt a pániknak.

Kíváncsiak voltunk arra, milyen az utóélete a kedden kitört DRB-botránynak a pénzintézet nyíregyházi fiókjában.

A bank ajtaján belépve éppen két ügyfél kért eligazítást az ügyintézőtől, hangjukon és gesztusaikon azonban nyoma sem volt elégedetlenségnek.

Nem félnek

Nyilatkozni ugyan nem akartak lapunknak, annyit azért sikerült belőlük kicsikarni: nem félnek attól, hogy beragad a megtakarított pénzük, mert mint mondták: az OBA (Országos Betétbiztosítási Alap – a szerk.) kifizeti az esetleges veszteségeket. A nyíregyházi fiók kedden – amikor a Buda-Cash Brókerház és a DRB körül a botrány kirobbant – azonnal bezárt, szerdán zárva volt, ügyfeleket pedig legközelebb csak csütörtökön fogadtak.

A pénteki helyszíni szemlénk alapján mi is úgy éreztük, ha a helyi fiókban volt is pánik, az a hét végére lecsillapodott. Megtudtuk azt is: a csütörtökön beérkező betétesek közül senki sem „verte ki a hisztit”, kulturált formában érdeklődtek a pénzintézet körül kialakult helyzetről. A dolgozók állták a sarat, és igyekeztek mindenkit megnyugtatni.

Maximalizálták az összeget

A DRB bank honlapja szerint a betétek és más visszafizetendő források kifizetését a Magyar Nemzeti Bank ügyfelenként mindösszesen 60 ezer forint összegben határozta meg, az ehhez szükséges fedezet a bank rendelkezésére áll.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!