Nyíregyháza hírei

2015.02.16. 18:05

Állatvédelmi kisokosból tanultak az önkéntesek

Nyíregyháza - Kutyasuli-bemutató, vidám csapatépítő játékok, számtalan gazdira vágyó kutya és cica, valamint az önkéntes programot bemutató előadás várta az érdeklődőket szombaton az Állatbarát Alapítvány önkéntes napján, ahol Raska Andrea, a Csatorna utcai állatotthon vezetője büszkén mutatta be az Állatvédelmi kisokos című rövid, ám annál informatívabb kiadványt.

Nyíregyháza - Kutyasuli-bemutató, vidám csapatépítő játékok, számtalan gazdira vágyó kutya és cica, valamint az önkéntes programot bemutató előadás várta az érdeklődőket szombaton az Állatbarát Alapítvány önkéntes napján, ahol Raska Andrea, a Csatorna utcai állatotthon vezetője büszkén mutatta be az Állatvédelmi kisokos című rövid, ám annál informatívabb kiadványt. Az elsősorban, de nemcsak önkéntesek számára készült füzet többek között a legfontosabb állattartási szabályokkal, állatvédelmi jogszabályokkal és a kedvenceinkre leselkedő veszélyekkel ismerteti meg az állatbarát olvasókat, az állatmentési és -ápolási tudnivalók mellett.

A 20 hónapon át tartó önkéntes képzés szombati zárónapján Pelyvás Csaba, az alapítvány kommunikációs koordinátora így összegzett: – Sokrétű elméleti és gyakorlati oktatáson vannak túl az önkénteseink, akiknek lelkiismeretes munkája nélkül jóval nehezebben boldogulnánk. Óriási segítséget jelentenek a 140 kutya és 30 macska szakszerű gondozásban! Az állatotthonban szorgoskodó önkéntesek száma változó. A mintegy 10 fős „kemény mag” mellé sokan csatlakoznak az iskolai szünidőkben, nem beszélve azokról, akik az 50 órás kötelező közösségi szolgálatuk teljesítése miatt kopogtatnak be az ajtónkon.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!