Nyíregyháza hírei

2015.02.18. 13:27

Álmaim erdeje papíron

Nyíregyháza - Az első-második és a harmadik-negyedik osztályosok külön korcsoportban versenyeznek.

Nyíregyháza - Az első-második és a harmadik-negyedik osztályosok külön korcsoportban versenyeznek.

„Álmaim erdeje” címmel hirdet rajzpályázatot a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola a megyeszékhely alsó tagozatos tanulói körében, két korcsoportban (1-2. és 3-4. osztályosok között), az erdők nemzetközi napja alkalmából. A verseny mottója Gazdag Erzsi Álmomban… című versének két sora: „Álmomban hol jártam? / Erdőben. S mit láttam?”, melyhez a pályázók készíthetnek illusztrációt, vagy lerajzolhatják az álom-erdőt, melybe ébren is szívesen ellátogatnának.

A három legszebbet díjazzák

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, de ne legyenek nagyobbak A/4-es méretnél, és három centiméteres kerettel ellátva juttassák el postán vagy személyesen az erdei iskolába (4481 Nyíregyháza-Sóstóhegy, Igrice u. 3.). A kép hátulján fel kell tüntetni a készítője nevét, osztályát, iskolája, felkészítő tanára vagy édesanyja, édesapja nevét, valamint az elérhetőségét.

Osztályonként csak öt képet küldhetnek be a diákok március 13-áig (péntek), eredményhirdetés tíz nappal később, március 23-án lesz. A zsűri korcsoportonként a legszebb három alkotást jutalmazza, a díjazottakat külön értesítik.

Az eredményhirdetéssel egy időben az arra érdemes pályamunkákból kiállítás nyílik a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában, mely minden hétköznap 9–16 óra között lesz megtekinthető május közepéig. A művükkel szereplő gyermekek névsorát a Nyírerdő honlapján olvashatják a megnyitót követően.

További információt a 30/349-0839-es telefonszámon kérhetnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!