Nyíregyháza hírei

2015.02.04. 14:31

Ázott az áru és az árus is

Nyíregyháza - „Azt mondják: amikor függőlegesen (!) esik az eső, az a jó, akkor véd a tető.”

Nyíregyháza - „Azt mondják: amikor függőlegesen (!) esik az eső, az a jó, akkor véd a tető.”

– Egy mókás történetet szeretnék megosztani mindenkivel. Ma reggel – mint minden szombaton – a piacon vásároltam. Sűrűn esett a hó. A csarnok mögött, a fedett részen. Bizony, a tető alatt. Nagyon vicces volt látni, ahogy mindenki tekergette a nyakát, és fotózott: hóesést a tető alatt. Az ország legnagyobb piaci teteje alatt – osztotta meg piaci élményeit lapunkkal és a v@rosvita tagjaival Cservenyák Katalin.

– Nem bántom én a tetőt, mert jó nagy… Csak azért valami nem kerek. Azt mondják az árusok, hogy amikor függőlegesen (!) esik az eső, az a jó, véd a tető. Akkor van baj, ha már egy kicsit (vagy jobban) fúj a szél, mert akkor dől be az eső, most már a hó is a „konty” alatt. Hát akkor ez most hogy? – kérdezte Cservenyák Katalin, és hozzátette: „Vettem ma vizes hagymát, vizes zöldséget, vizes krumplit, mert minden elázott a tető alatt.”

Zsúfoltság is van

Erre reagálva ezt írta Méhesné Klári, v@rosvitánk másik tagja: bizony, itt gondok lesznek, hiszen nem vették figyelembe a „tetőkonty” tervezésénél, hogy Nyíregyházán mindig esik a „szabolcsi eső”, azaz fúj a szél. Így aztán biztosítva van továbbra is az „ázott veréb”-utánpótlás. De nekünk soha nem jó semmi, mint ahogy még mindig szűkös az asztalsorok között a hely. Talán lesz rá megoldás tavaszra – fogalmazott.

– Klárinak igaza van, tényleg nem lehet a sorok között közlekedni, nem is értem, miért nem lehetett még egy kicsit szellősebben elhelyezni a padokat – érkezett Cservenyák Katalin viszontreagálása.

– Hogy a fal alatti sor megszűnt, azt nem értem, ahogyan azt sem, hogy mi az égnek oda az a széles passzázs. Korábban azt hittem, a fenyőárusítás miatt zsúfolták össze az árusokat, de mikor volt már vízkereszt, lassan a farsangnak is vége. Remélem, nem a húsvéti nyusziknak tartogatják a helyet! Ott szorong mindenki egy kupacban, miközben keresztben táncolni lehetne.

Van természetes fény, és szellőzik is

– A kétszintű térfedés biztosítja a szabadtéri piac időjárástól független használatát, a szerkezetnek köszönhetően bejut a természetes fény, miközben át tud szellőzni a piactér, ami a nyári időszakban alapvető feltétel. A tető különleges szerkezeti geometriája esztétikai szempontból is indokolt – reagált a felvetésére Szabó Edina, a NyírVV Kft. szóvivője. – A hétvégi kényelmetlenséget az erős, oldalirányú szél okozta, amely minden nyitott szerkezetű építmény alá behordta a havat. Meggyőződésünk, hogy a tető ezzel együtt is lényegesen komfortosabbá teszi mind a vásárlást, mind az árusítást, melyet visszaigazol, hogy a korábbi évek hasonló időszakához képest a forgalom megtízszereződött a szabadtéri piacon. Ezzel is magyarázható a kifogásolt „zsúfoltság”, amely átmeneti, hiszen terveink szerint két hónapon belül elkezdődik a szabadtéri terület térburkolása – tette hozzá Szabó Edina.

– Az elhelyezést csak az árusok jelenlegi, megszokott helyeinek módosításával tudnánk átalakítani, melyet az átmeneti periódusban nem tartunk indokoltnak. A hátralévő időszakban a vásárlók megértését és türelmét kérjük!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!