Nyíregyháza hírei

2015.02.07. 17:19

Fejlesztési források: ötletekre várva

Nyíregyháza - Kilencvenmilliárd forintot fordíthat fejlesztésre a megye 2020-ig.

Nyíregyháza - Kilencvenmilliárd forintot fordíthat fejlesztésre a megye 2020-ig.

Elérkezett az az időszak, amikor az önkormányzatok, egyházak és civil szervezetek elkezdhetnek gondolkodni azon, hogy a különböző projektek közül melyekre pályáznának, a programokat ugyanis csak helyi szereplőkkel együtt lehet megvalósítani. A fejlesztési koncepció egyik legfontosabb célkitűzése a foglalkoztatás bővítése, amit a megyében működő vállalkozásokra építve érhetünk el – mondta Seszták Oszkár.

Ipari parkok, kerékpárutak

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke azokról a területekről beszélt, amelyekre a projektötleteket várják.

– Közvetetten a vállalkozások támogatása is része a programnak, így például ipari parkok vagy inkubátorházak fejlesztésére, illetve a mezőgazdasági termékek piacra juttatásának elősegítésére is nyújtható majd be pályázat.

De a turisztikai célú kerékpárutak kiépítése vagy a belterületi utak felújítása is belefér a programba, ugyanúgy, ahogy a települési közszolgáltatások és az egészségügyi alapellátás fejlesztése, a helyi közösségek támogatása, a megyei és helyi foglalkoztatás összehangolása.

Nagyon fontos, hogy a forrásokat a lehető legrövidebb időn belül lehívhassák a nyertesek, de ehhez az kell, hogy a tervezés is minél hamarabb elkezdődjön – hangzott el.

KM-SZA


Forráskeret elosztása

Térségi gazdasági környezet fejlesztése, a foglalkoztatás elősegítése: 33 milliárd forint

Vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztés: 16,5 milliárd forint

Alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés: 22,4 mrd

Helyi közösségi szolgáltatások fejlesztése: 7 milliárd forint

Emberi erőforrás fejlesztések: 10 mrd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!