Nyíregyháza hírei

2015.02.05. 18:58

Gyilkosságról suttognak a szomszédok

Nyíregyháza - A Rezeda utcában talált holttest személyazonossága egyelőre ismeretlen. A környéken lakók a holttest kapcsán egy 2001-es eltűnésről beszélnek.

Nyíregyháza - A Rezeda utcában talált holttest személyazonossága egyelőre ismeretlen. A környéken lakók a holttest kapcsán egy 2001-es eltűnésről beszélnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség kedden délután kétnapi keresés után ismeretlen holttestre bukkant Nyíregyháza külterületén. A kistelekiszőlői Rezeda utcában lakók elmondása alapján hétfő reggeltől kutattak a szakemberek az ingatlan területén, míg végül február 3-án egy csontvázra bukkantak.

Az utcabeliek között megindult a találgatás, a szomszédok egy 2001-es eltűnésről, esetleges halálesetről beszélnek. Úgy tudni, egy rabruhás férfit is láttak a kutatás közelében, de az nem derült ki, hogy neki volt-e köze az esethez vagy a holttesthez. A tulajdonos tíz éve vásárolta a portát, így ő nem is tudott arról, hogy mit rejt a föld. Megdöbbent, amikor a rend­őrök arról értesítették, hogy át akarják kutatni a telket.

Fehérvári Marietta rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunk érdeklődésére elmondta: lakossági bejelentés alapján végzett adatgyűjtést követően találták a holttestet.

Szerdán ottjártunkkor a Rezeda utcai ingatlan tulajdonosának barátja lapunknak elmondta: a kiérkező rendőrök először csak lyukakat fúrtak a földbe, majd a hullakereső kutyák jelzése után dolgozni kezdett a markoló is. Később a szakemberek kézzel folytatták az ásást, így bukkantak a csontvázra. Időközben megérkezett a porta gazdája is, aki ugyan nem kívánt nyilatkozni az ügyben, de annyit azért megtudtunk tőle, hogy az eddig ismeretlen személyazonosságú holttestet már valószínűleg évekkel azelőtt elrejtették, hogy ők megvásárolták a telket. Letörten hozzátette: amikor 2004-ben megvette a területet, tizenöt kamionnyi szemetet hordatott el onnan, mert akkor még két méter magas hulladékkoszorú övezte a városrészt.

A szomszédok mindenesetre csak lassan rázódnak vissza a megszokott kerékvágásba, annak ellenére, hogy az utcában már kedden este befejezte a hatóság a vizsgálatot.

Vizsgálják a körülményeket

Fehérvári Marietta rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője megerősítette: lakossági bejelentés alapján február 3-án egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlanon elvégzett adatgyűjtést követően egy elásott, ismeretlen személyazonosságú holttestet találtak. A Bűnügyi Osztály szakértők bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

KM



Emberi csontvázat találtak a rendőrök egy nyíregyházi ingatlanon elásva - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel. tovább »

Két napig dolgozott egy markoló egy kistelekiszőlői portán Nyíregyházán. A ház mellett a rendőrök keresnek valamit – jelezte egy olvasónk kedden délután. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!