Nyíregyháza hírei

2015.02.13. 18:34

Kedvet a könyvhöz!

Nyíregyháza - Gyermekeknek szóló könyveket lehet ajándékozni intézményeknek, könyvtáraknak, rászoruló fiataloknak.

Nyíregyháza - Gyermekeknek szóló könyveket lehet ajándékozni intézményeknek, könyvtáraknak, rászoruló fiataloknak.Nemcsak a Va­lentin-napról nevezetes február 14., hanem arról is, hogy akkor van a nemzetközi könyv­ajándék nap is.

– A mozgalom szervezői azt szeretnék elérni, hogy ezen a napon minden felnőtt adjon egy könyvet egy fiatalnak. Arra kérik továbbá a felnőtteket, hogy február 14-én az ajándékozás mellett hagyjanak kötetet olyan nyilvános helyiségben, amit gyermekek látogatnak, például váróterem, játszósarok – vázolta fel lapunk számára ennek a napnak a lényegét Kocsisné Gacsó Irén, a nyíregyházi Túróczi Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola könyvtáros tanára. – A felnőttek ajándékozhatnak továbbá jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt köteteket juttat el rászoruló ifjaknak.

– A nemzetközi könyvajándék nap alkalmából a mi intézményünk is felhívja az olvasás fontosságára a gyerekek és a szülők figyelmét. A felnőtteket arra buzdítjuk, hogy ajándékozzák meg gyermekeiket könyvvel, de természetesen nagy örömmel fogadjuk azt is, ha az iskolai könyvtárnak ajándékoznak diákoknak szóló köteteket – tette hozzá a tanárnő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!