Nyíregyháza hírei

2015.02.02. 09:17

Kidőlt fák és beszakadt tetők a hó nyomában

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Áramkimaradást, épületrongálást és útakadályt is okozott a hétvégi szélvihar.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Áramkimaradást, épületrongálást és útakadályt is okozott a hétvégi szélvihar.

Szombaton havazásra ébredt a megye, az időjárás sok teendőt adott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság dolgozóinak. A megye több településén is kidőlt fák okoztak gondot: Baktalórántháza és Nyírkércs között nagyméretű akácfa borult az úttestre, de kidőlt fa okozott útakadályt Jéke és Tornyospálca között, valamint Kölcse és Túristvándi között is. Balkányban nyolc méter magas tuja borult a mentőállomás elé, a méhteleki általános iskola épületére pedig egy húszméteres fűzfa dőlt. A fa a tetőt beszakította, az ablakokat betörte. Az iskola igazgatója azt mondta, a sérülés az intézmény működését nem befolyásolja.

Egy lakóház tűzfalát döntötte meg a szél Porcsalmán. Személyi sérülés nem történt, a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez. A szél megrongálta cserepeket a tetőn, ezeket próbálta megigazítani egy idős asszony a fehérgyarmati Tolnai utcában, miközben megszédült, elesett és a lábát törte. A mátészalkai hivatásos tűzoltók hozták le a padlásról a sérültet és átadták a mentőknek. Nyírtelken leszakadt a magasfeszültségű villanyvezeték. Az áramkimaradás 239 fogyasztót érintett, a hibát a déli órákra helyreállították.

Nem voltak járhatatlan utak

– A NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai és gépei folyamatosan végzik a hóeltakarítást Nyíregyházán – tájékoztatta lapunkat szombaton délelőtt Szabó Edina sajtószóvivő. – Öt sózó-toló nagygép, 6 kisgép és csaknem félszáz munkatársuk dolgozott. Az utak alásózása után letolták a hókását, az utak mellett takarították a járdákat, a buszöblöket és a kerékpárutakat is. A társaság folyamatosan ellen­őrizte a külterületi városrészeket is.

– A Magyar Közút megyei igazgatóságának húsz gépe dolgozott szombaton – tudtuk meg a társaság ügyeletesétől, aki azt is elmondta, hogy a megye útjai vizesek, nedvesek, Kisvárda és Vásárosnamény körzetében latyakosak voltak. Az útviszonyok jók, nagyon nehezen járható vagy járhatatlan szakaszok nem voltak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!