Nyíregyháza hírei

2015.02.26. 14:47

MSZP-sajtótájékoztató: Munkahelyteremtésre lehetett volna fordítani...

Nyíregyháza – A Fidesz kormány magára hagyta az önkormányzatokat, hiszen kivonul a szociális rendszerből – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, a képviselő-testület MSZP frakciójának vezetőhelyettese.

Nyíregyháza – A Fidesz kormány magára hagyta az önkormányzatokat, hiszen kivonul a szociális rendszerből – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Jeszenszki András, a képviselő-testület MSZP frakciójának vezetőhelyettese. – Nyíregyháza új szociális rendeletet alkotott, vállalja a további terheket. Az MSZP frakció a rendeletet megszavazta, hiszen senki sem maradhat támogatás nélkül, ugyanakkor úgy gondoljuk, ha az állam nem vonul ki, akkor ezt a pénzt munkahelyteremtésre is lehetett volna fordítani. S vajon mi lesz azokkal, akiknek az önkormányzata nem tudja vállalni a saját forrást a segélyek kifizetéséhez? – tette fel a kérdést, majd kijelentette: – Az, hogy a város adóerőképes, köszönhető az elmúlt 25 év felelősségteljes iparosításának, munkahelyteremtésének.

Lövei Csaba önkormányzati képviselő a közbeszerzési szabályzat módosításával kapcsolatban kiemelte, veszélyes az a folyamat, hogy bizonyos értékhatárok esetében nincsen döntési jogkörük sem a bizottságoknak, sem a testület tagjainak, a döntés csupán a polgármester és néhány vezető hatásköre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!