Nyíregyháza hírei

2015.02.26. 11:05

Nem a kutya tehet róla...

Nyíregyháza - Ivartalanítási bemutatóműtét is lesz a szombati örökbefogadási napon.

Nyíregyháza - Ivartalanítási bemutatóműtét is lesz a szombati örökbefogadási napon.Több millió állat kóborol az utcákon, kidobott kutyák és macskák, minden országban, minden térségben, minden településen. Szomorú tapasztalat, hogy egyre több a felelőtlen gazda, aki sorsára hagyja a nem kívánt kölyköket vagy felnőtt állatokat. Akik szerencsések, menhelyre vagy gyepmesteri telepre kerülnek, de ha nem találnak szerető gazdira, csak napról napra tengődnek. Az utcákon élők állatok tovább ivarzanak, és újabb és újabb ártatlan kölykök jönnek a világra, akikre szomorú sors vár.

Február utolsó keddje

– Ez a körforgás sosem szűnik meg, ha mi, emberek nem gondolkodunk felelősségteljesen, és nem cselekszünk. Tenni kell érte, hogy csökkentsük és megszüntessük a felesleges szaporulatot – hangsúlyozza Pelyvás Csaba, a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány kommunikációs vezetője, és hozzáteszi: bizony nem ritka, amikor egész alomnyi kölyköt kell az alapítvány munkatársainak megmenteni, elhelyezni. Erre a problémára hívja fel a figyelmet a Spay Day, az ivartalanítás világnapja, melyet minden év februárjának utolsó keddjén tartanak világszerte.

– Az ivartalanítási kampányainkban, a szemléleformáló előadásainkon is a felelős állattartásra hívjuk fel mindenki figyelmét. Tudjuk, hogy sokakban számtalan kérdés és kétely fogalmazódik meg az ivartalanítással kapcsolatban, ezekre mindenki megnyugtató válaszokat kaphat – tette hozzá Pelyvás Csaba. Többek között a világnap alkalmából szervezett szombati örökbefogadó napon, ahol a bátrabbak egy műtétet is megnézhetnek.

KM

Szombati program

9.45–10.00: Ünnepélyes megnyitó

10.00–10.30: Kutyás engedelmességi bemutató

10.30–11.00: Akinek már sikerült – állatotthonunkból örökbe fogadott kutyák

11.00–11.30: Örökbe fogadható kutyák felvonulása, szépségversenye

11.30–12.00: Ivartalaníts! – dr. Hegedűs Béla állatorvos beszél az ivartalanítás előnyeiről

12.00–13.00: Bemutatóműtét – az oktatóműtőben az érdeklődők jelen lehetnek egy eb ivartalanítási műtétjén

13.00–13.30: Hatályos állatvédelmi jogszabályok – dr. Hegedűs Béla állatorvos állatvédelmi előadása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!