Nyíregyháza hírei

2015.02.28. 10:49

Összeomlott a fürdőszobájuk

Buj - Hatalmas robajra ébredt kedd éjszaka Bujon a Kossuth utcában a Bodnár család. A két kiskorú gyermek is felriadt álmából a különös zajra, félelmükben sírni kezdtek, az édesapa pedig elindult megkeresni a furcsa hangok okát.

Buj - Hatalmas robajra ébredt kedd éjszaka Bujon a Kossuth utcában a Bodnár család. A két kiskorú gyermek is felriadt álmából a különös zajra, félelmükben sírni kezdtek, az édesapa pedig elindult megkeresni a furcsa hangok okát. Hamar megtalálta, s nem hitt a szemének: összedőlt a fürdőszoba, a leomló falak összetörték a berendezési tárgyakat, a széttört vezetékből erős sugárban spriccelt a víz.

– Édesapámat hívtam azonnal, hogy jöjjön segíteni, hiszen áramtalanítani kellett mindent, nehogy valami súlyosabb tragédia következzen be – elevenítette fel lapunk számára az eseményeket Bodnár András. – Szörnyű látvány volt. A romok alatt hevert a bojler, a zuhanytálca, a wc-kagyló, tönkrement az egy hónapra megvásárolt öblítő és mosópor.

Tavaly augusztusban vettük meg ezt a régi vályogépületet részletre, mert addig a szüleimmel és két testvéremmel laktunk együtt, de nem akartunk már náluk zavarkodni a két kisgyermekkel, ezért döntöttünk a lakásvásárlás mellett. Sokat dolgoztam rajta, hogy lakhatóvá alakítsam, végül október végén költöztünk be. A fürdőszobán azóta is folyamatosan dolgoztam, felújítgattam, szerintem több mint 200 ezer forintot költöttem rá. Volt benne egy tárcsás mosógép, az is összetört.

– Valószínűleg egy régi, még ki nem cserélt csőből szivárgott a víz, átázott a talaj és a vályogfal, azért omlott össze a lakóház végében kialakított fürdőszoba. A gond az, hogy a ház többi része is megsüllyedt, több helyen megrepedtek a falak, alá kellett dúcolni az épületet. Az eddig használt főbejáratunk is eldeformálódott, nem lehet kinyitni az ajtót. Most azért aggódom, hogy ne süllyedjen tovább az épület, nehogy a gázvezetékben is kárt tegyen. A fürdőszoba mellett lévő konyha is megrongálódott, alá kellett támasztanunk, a berendezést másik helyiségbe pakoltuk át.

Péntek délelőtt már nyoma sem volt a rengeteg törmeléknek, csempedaraboknak, az összetört berendezési tárgyaknak.

– Másnap reggel elmondtam a polgármester úrnak, hogy mi történt velünk, ő küldött embereket, akik eltakarították a sok törmeléket. Személyesen is eljött hozzánk, hogy mit tud segíteni – folytatta a 23 éves családfő, aki három műszakban az egyik nyíregyházi cégnél dolgozik. – Szakembert is hozott, aki megnézte, hol kell aládúcolni a házat.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2015. február 28-i számában vagy a kelet.hu portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!