Nyíregyháza hírei

2015.02.03. 13:02

Pályázat általános és középiskolásoknak

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Versekkel, prózával, de formabontó irodalmi művekkel is pályázhatnak a diákok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Versekkel, prózával, de formabontó irodalmi művekkel is pályázhatnak a diákok.

Író/Deák címmel irodalmi pályázatot hirdet az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Pálffy Dénes Népfőiskolai Társaság hazai és határon túli 8–18 éves diákok részére. A téma szabadon választott, de előny, ha a fiatalok szórakozása, az iskola és a barátság, a sport, a zene vagy a humor a történetek alapja. A pályázat célja tehetségek felkutatása, publikálási lehetőség biztosítása, valamint ráirányítani a közfigyelmet a fiatal írótehetségekre és az utógondozás fontosságára.

Pályázni magyar nyelven írt versekkel, prózai művekkel lehet, de a fiatalok kereshetnek formabontó kifejezési formákat is (pl. sms-versek, Facebook-bejegyzéshez hasonlító irodalmi alkotások), sőt, a műveket illusztrálhatják is. A pályázati anyagokat – a kitöltött regisztrációs űrlappal együtt – kizárólag Word dokumentumban és formázás nélkül kérik elküldeni a [email protected] e-mail címre április 30-áig. A tárgy legyen Író/Deák.

Egy pályázó minimum kettő, maximum öt alkotással nevezhet. A prózák nem lehetnek hosszabbak három gépelt oldalnál, melyek térítésmentesen megjelennek a két társaság valamely elektronikus vagy nyomtatott kiadványában. A legjobbnak tartott tíz művet (korosztálytól függetlenül) megjelentetik a Facebook-oldalukon és weboldalukon május 9-én.

Eredményhirdetés május 16-án, a díjazottakat e-mailben értesítik. Az első három helyezett oklevelet, tárgy- és könyvjutalmat kap. További részleteket a Mécs László Irodalmi Társaság honlapján olvashatnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!