Nyíregyháza hírei

2015.02.03. 13:00

SAPS: elkezdődött a kifizetés második üteme

Budapest, Nyíregyháza - A tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak.

Budapest, Nyíregyháza - A tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) január 30-án indította el a 2014-es területalapú támogatás (SAPS) második részletének utalását. Ennek során az elkövetkező hetekben több mint 100 ezer mezőgazdasági termelő jut mintegy 60 milliárd forinthoz.

Legkésőbb június 30-áig

A további jogosult kérelmezőknek a fennmaradó támogatási összegeket folyamatosan, legkésőbb június 30-áig utalja át az MVH. A második ütemben a hektáronként járó nagyságrendileg 35 ezer forint az éves SAPS támogatás 50%-át jelenti.

A teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeg fizethető ki területalapú támogatásra az összesen 341 milliárd forintos keretből. Ebből a tavaly október közepén indult első ütemben mintegy 161 milliárd forintot juttatott az MVH a gazdáknak. Az előleg biztosításával a termelőknek kevesebb hitelt kellett felvenniük, ami jelentősen segítette az őszi mezőgazdasági munkák elvégzését.

Az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott egységes területalapú támogatás fajlagos hektáronkénti összege az elmúlt hét évben a duplájára nőtt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!