Nyíregyháza hírei

2015.02.19. 15:50

Sikeres volt a nürnbergi kalandozás

Nyíregyháza - BioFach érzés: a Kárpát-medence árukínálata nagy reményekre jogosít

Nyíregyháza - BioFach érzés: a Kárpát-medence árukínálata nagy reményekre jogosít

A Németországban múlt héten lezajlott biotermék világkiállítás és vásár magyarországi standján a rendező Agrár Marketing Centrum(AMC) felkérésére az ott bemutatkozási lehetséget kapott 17 hazai kiállító egyike volt a Keleti Kapu Ökológiai Termesztők és Forgalmazók Egyesülete. A 16 régiónkbeli családi ökogazdálkodó termékeit a nürnbergi BioFach-on bemutató, nyíregyházi székhelyű egyesület az eseményről hazatért elnöke szerint újabb igazolást nyert a biotermékek termelése érdekében tett eddigi erőfeszítésük.

- Az AMC közösség standján Partium, Felvidék, Délvidék és szűkebb pátriánk, a Nyírség családi gazdálkodóinak a Keleti Kapu égisze alatt kiállított kollekciója jól illeszkedett a közösségi standon megjelenített magyar termékpakettára. A rendező, szervező AMC a standon kiállítókról készült színes kiadványban is szerepeltette egyesületünket - mondta el lapunkak dr. Ratkos József.

- A látvány mellett az ízek harmóniája alpot teremtett bíztató üzleti kilátásokra. Belföldi nagy feldolgozók és forgalmazók - mint a Biopont Kft. is - minden termékünkre vevő. Nagy tételben lenne szüksége mangalica termékek folyamatos szállítására a japán marketing management. Az olasz Toszkána vidékének elismert biogazda-szervezete kölcsönös érdekek alapján együttműködést kínált egyebek mellett az ökoturizmusban is.

- Üdvöskénk, a Hungaro-durumrozs termeltetési igénye növekedhet, mivel minden pékipari és cukrász alapanyag kellékeként azonnali piacot talált. A feldolgozó biomalmok a jövőben csak győzzék kapacitással e szemes gabona feldolgozását. Ismét kiderült, hogy az általunk is kiállított - egyébként vásárosnaményi illetősségű - e tájakról gyűjtött virágméz kincseket érő valuta.

- A "Hungary" feliratú standon megjelenített folklór csak erősítette a magyaros vendégszeretet. Úgy érzem megálltuk helyünket a középeurópai társ országok kiállítói környezetében - tette hozzá dr Ratkos.

Ahogy a Keleti Kapu egyesület elnöke beszámolt róla, a világ Nürnbergben megtapasztalt értékitélete reményekre jogosít fel. Erről nyilatkoztak az ott megjelent államtitkárok, Tóth Katalin és Dr.Budai Gyula is. Üzenetükben eredményes munkát, élhető jövőt, csábító vidék építését kérték a termékek családi előállítóitól, akiket támogatásukról bíztosítottak.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!