Nyíregyháza hírei

2015.02.12. 16:17

Szepessy Zsolt: „Visszaéltek a nevemmel”

Nyíregyháza - Két napja azzal van tele a magyar sajtó, hogy százmilliós csalás miatt folytatnak nyomozást az Összefogás Párt nyíregyházi származású vezetője, Szepessy Zsolt ellen.

Nyíregyháza - Két napja azzal van tele a magyar sajtó, hogy százmilliós csalás miatt folytatnak nyomozást az Összefogás Párt nyíregyházi származású vezetője, Szepessy Zsolt ellen. Szerkesztőségünk a legilletékesebb személyt, magát a „gyanúsítottat” kérdezte meg. Az egyik közösségi portálon próbáltuk meg felvenni a kapcsolatot, s egy rövid idő elteltével már hívta is telefonon lapunkat.

– Érdekesen működik a média: a jó dolgokról nem ír, csak arról, ami botrányosnak tűnik – mondta bevezetésként Szepessy Zsolt, Monok egykori polgármestere, majd rátért a lényegre:

– Állok mindenféle vizsgálat elé, ugyanis semmilyen pénzt nem fogadtam el, a vád, amit felhoztak ellenem, hamis. A hatóság a nyomozást is ismeretlen tettes ellen indította meg. Hogy ártatlanságomat bizonyítsam, a mentelmi jogomról azonnal lemondtam. Megtettem a szükséges jogi lépéseket is, hiszen a nevemmel egyesek visszaéltek. Valakik az én nevemet használták fel arra, hogy pénzt gyűjtsenek az ukránok körében. Közismert, hogy magyar állampolgárok azok lehetnek, akik magyar felmenőkkel rendelkeznek és anyanyelvi szinten beszélik a magyar nyelvet. Ha valaki fizetni szeretne a honosításért, akkor nem felel meg a feltételeknek, vagyis ezek a kettős állampolgárságra törekvő emberek bűncselekményt követtek el. A hírekben az is szerepel, hogy rászoruló embereket csaptam be. Kérdezem én: Ha valaki tud fizetni a honosításért, akkor miért rászoruló ember? Sok zavaros tény, ellentmondás van ebben az ügyben.

További részletek a Kelet-Magyarország február 13-ai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!