Nyíregyháza hírei

2015.02.23. 13:47

Tanulmánykötettel emlékeztek az elhunyt büntetőbíróra

Nyíregyháza - Háromszáz oldalas tanulmánykötettel emlékeztek a három éve elhunyt büntetőbíróra a Nyíregyházi Törvényszéken.

Nyíregyháza - Háromszáz oldalas tanulmánykötettel emlékeztek a három éve elhunyt büntetőbíróra a Nyíregyházi Törvényszéken.

Tucatnyi könyv, egy szál égő gyertya, egy szál fehér rózsa és a 2012 februárjában elhunyt büntetőbíró, dr. Remes Zoltán fényképe fogadta hétfőn délelőtt a Nyíregyházi Törvényszék dísztermébe érkező emlékezőket és érdeklődőket.

Az ítélőmesterség dilemmái című, napokban megjelent, 320 oldalas, 22 szerző 18 dolgozatát tartalmazó tanulmánykötetet a két szerkesztő, dr. Elek Balázs és dr. Fázsi László mutatta be a hallgatóságnak. Szavaikból kiderült: széleskörű kollegiális összefogással nívós és tartalmas könyv született a Nyíregyházi Városi Bíróság volt elnökhelyettese halálának harmadik évfordulójára, emléket állítva egyben a szintén elhunyt dr. Bálint Tibor büntető tanácsnoknak is.

A közjogi témájú tanulmánykötet szerzői között 10 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei jogi szakember, bíró, titkár, fogalmazó nevét is felfedezhetjük. A sokakat foglalkoztat, „dilemmás témakörök” szintén beszédesek: a vadászbalesetek büntetőjogi megítélése, kortárs online zaklatás, igazságkeresés a büntetőperekben, a hallgatás joga, az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása...

A mindössze 40 évesen, betegségben elhunyt büntetőbíróról, dr. Remes Zoltánról – az őt ismerő pályatársakhoz, barátokhoz hasonlóan – a legnagyobb elismeréssel szólt emlékező beszédében dr. Nyakó Zsuzsa, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke is.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!