Nyíregyháza hírei

2015.02.24. 14:36

Tedd jobbá a világot a tudomány segítségével!

Nyíregyháza - Ez a jelmondata a Chemgeneration kémiai oktatóportál középiskolásoknak szóló országos versenyének.

Nyíregyháza - Ez a jelmondata a Chemgeneration kémiai oktatóportál középiskolásoknak szóló országos versenyének.A Jövő Hősei Tudományos Verseny célja, hogy közérthető módon nyújtson bepillantást a középiskolásoknak a tudomány kulisszái mögé. A színes, interaktív tartalmakkal a kémiát népszerűsítik.

Ahhoz, hogy a diákok részt vehessenek a versenyen, csapatokat kell alkotniuk, majd megoldani valamilyen, a környezetükben tapasztalható problémát a kémia tudományos módszereinek alkalmazásával.

Azért, hogy valóban értékes, a jövő számára használható pályamunkák szülessenek, a verseny szervezői oktatási segédanyagot is kiadtak, amely mind a diákok, mind pedig a tanárok számára tartalmaz érdekességeket.

A versenyző fiatalok napjaink egyik legfontosabb globális kérdéséről, a tudomány és a fenntarthatóság kapcsolatáról szerezhetnek ismereteket, míg a tanárok a legfrissebb kutatások eredményeiről olvashatnak a kiadványban. A versenyre a diákok fenntartható megoldását bemutató videóval vagy prezentációval lehet nevezni a program weboldalán április 10-éig.

A legjobb pályázatokat készítő diákcsapatok értékes jutalomban részesülnek, valamint a nyilvánosság is megismerheti munkájukat a BASF (a világ egyik vezető vegyipari vállalata) jóvoltából, hiszen innovációs roadshow-jukon megmutathatják tudásukat a „jövő hősei”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!