Nyíregyháza hírei

2015.02.04. 16:09

Új vezető a temető élén

Nyíregyháza - Róka Zsolt személyében új igazgatója van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnak.

Nyíregyháza - Róka Zsolt személyében új igazgatója van a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnak.

A nyugdíjba vonult Szekrényes András utódja Róka Zsolt lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalatnál. A multiközeg után egy merőben más környezetbe került, ahol egyelőre ismerkedik, figyel és tanul.

Többlépcsős meghallgatás

– Hét és fél éven át csodálatos időszakot töltöttem el a nyírbátori Coloplastnál, ahol minőségirányítási senior vezető voltam. Szeptemberben jöttem el a cégtől, októberben pedig családi indíttatásra jelentkeztem a pályázati felhívásra. Három hónapon át, többlépcsős meghallgatáson vettem részt, míg végül határozatlan időre kineveztek. A lehetőséggel rátaláltunk egymásra – ismertette az előzményeket Róka Zsolt.

Bár Fehérgyarmaton született, Gávavencsellőn nőtt fel, a nyíregyházi Zrínyiben járt gimnáziumba, onnan vezetett az útja a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemre, ahol biológusként diplomázott, majd a Műszaki Egyetemen minőségirányítási szakmérnökként másoddiplomázott.

Versenyhelyzet a szférában

– Nem vagyok egy „mértani testbe zárt” mérnök. A Coloplastnál a kollégák mentora voltam, itt pedig közvetlenül 99, a kirendeltségi dolgozókkal együtt 150 fő vezetője lettem. Nagy a változás: a profitorientált termelési mun­kakörnyezetből egy jóval csendesebb közegbe érkeztem, amely helyi, lokális érdekeket szolgál. Szeretek döntéseket hozni, és azért a felelősséget felvállalni. Ebben a pozícióban erre bőven lesz alkalmam.

– Az első részcélom az, hogy gyökeret eresszek a szervezetben, és rövid távon bebizonyítsam az alkalmasságomat, mindemellett az: az idei évre kitűzött üzleti terv úgy teljesüljön, hogy abban integráljam a saját elképzeléseimet.

– Ebben a szférában is versenyhelyzet van. Felveszem a kesztyűt, törvényes keretek között, modern piaci környezetben szolgálom a cég javát. A Szekrényes András által teremtett értékeket megőrizve, a vállalatban rejlő lehetőségeket kiaknázva, magas színvonalú tevékenységet szeretnék folytatni.

Búcsúzni és emlékezni

– Nem maradt kapitány nélkül a hajó. December 29-én volt az első munkanapom, az elmúlt bő egy hónap az ismerkedéssel telt. Nyitott szemmel járok, tájékozódok. Menedzselem a vállalat mindennapi életét. Amikor nem voltam vezető, sétáltam a temetőben, és sorra vettem magamban, hogy hol, mit lehetne változtatni a lakosokért. Ide ugyanis az emberek búcsúzni és emlékezni jönnek.

– Időszerű egy olyan kis épületrész vagy helyiség kialakítása, amely méltó helyet biztosít a búcsúzáshoz a hozzátartozók számára. Olyan típusú technikai fejlesztésekben gondolkodom a temető területén, melyek energiahatékonyak, és a legmodernebb kritériumoknak is megfelelnek.

Megnyugtatja az elmúlás

– Szeretem a verseket. A költészet gyakran szól a dekadenciáról, az elmúlásról. Van, akit ez kétségbe ejt, másokat megnyugtat. Én az utóbbiak közé tartozónak vallom magamat.

– Nagyszerű dolognak tartom, ha valaki az elmúlás utáni állapotra maradandó értéket teremt. Egyelőre az állapotfelmérés stádiumában vagyok, hogy aztán hozzáláthassak az értékteremtéshez.

Névjegy

Róka Zsolt

a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója

Születési idő, hely: 1968. március 27., Fehérgyarmat

Pályafutása: az egyetem után biológusként több helyen laborvezetőként dolgozott Nyíregyházán és környékén, legutóbb hét és fél évet töltött el a nyírbátori Coloplast senior vezetőjeként

Végzettsége: a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen biológusként végzett (1993), a Műszaki Egyetemen minőségirányítási szakmérnöki diplomát szerzett

Hobbija: kerékpározás, horgászat, vers, festészet, családja, gyermekei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!