Nyíregyháza hírei

2015.02.17. 15:28

Válaszok a klímaváltozásra

Nyíregyháza - Olyan fejlesztések leírását várják, amelyek a környezeti fenntarthatóságot és az éghajlat védelmét szolgálják.

Nyíregyháza - Olyan fejlesztések leírását várják, amelyek a környezeti fenntarthatóságot és az éghajlat védelmét szolgálják.

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség 2011 és 2013 után harmadik alkalommal hirdeti meg a KlímaSztár elnevezésű pályázatot, ezzel is hangsúlyozva a helyi szintű tevékenységek fontosságát.

„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” – ez a központi gondolata az idei felhívásának.

Hatékony fellépés

– 2015 év végén Párizsban talán nemzetközi szinten is sikerül megállapodni, és hatékonyan fellépni a klímaváltozás negatív hatásainak enyhítéséért – mondta el lapunk érdeklődésére Lajtmann Csaba, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség munkatársa, aki szerint a nemzetközi folyamatok mellett, azok szerves részeként fontos szerepe van a helyi, települési, térségi szintű jó, követhető megoldásoknak.

– Szövetségünk immár harmadik alkalommal hirdeti meg a KlímaSztár felhívást, szeretnénk kiválasztani és díjazni a legjobb helyi – az önkormányzatok közreműködésével megvalósított – projekteket, tevékenységeket, és szeretnénk bemutatni a hazai jó példákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!