Nyíregyháza hírei

2015.03.01. 17:44

A szupermacska kalandjai elvarázsolják a kicsiket

Nyíregyháza - Sicc, a szupermacska. Sicc, a furfangos, a vidám, a legyőzhetetlen. Sicc, generációk örök barátja. Sicc most a Móricz Zsigmond Színház új bemutatójának hőse, kalandjai a MŰvész Stúdióban elevenednek meg.

Nyíregyháza - Sicc, a szupermacska. Sicc, a furfangos, a vidám, a legyőzhetetlen. Sicc, generációk örök barátja. Sicc most a Móricz Zsigmond Színház új bemutatójának hőse, kalandjai a MŰvész Stúdióban elevenednek meg.

Kálmán Jenő 1952–1968 között született bájos képeskönyvei nyomán Kardos Tünde írt egyórás színpadi játékot. Az eredetileg verses szöveg a darabban olykor szintén rímekben hangzik fel, visszaadva Kálmán Romhányi József stílusára emlékeztető nyelvi humorát. Sicc barátainak „pikareszk” története vidám utazás a létező és nem létező világban: a csodák virtuális birodalmában.

Sicc a cirkuszban

Kardos Tünde fikciójában (zene: Kazár Pál, dalszövegek: Szőke Andrea) gyerekek bábok segítségével játsszák el a híres négylábút, valamint barátait, Sün Piroskát és Róka Rudit.

Tasnádi Csaba látható örömmel állította színre a hamvas históriát: az önfeledt mókázás nemcsak neki, hanem a fiatal alkotógárdának is kedves élményt jelent. Tasnádi lendületes elképzelésének egyik csúcspontja Siccék cirkuszbeli fellépése: a mozgalmas epizód bizonyára a legapróbbak számára is felejthetetlen rész lesz…

Elvarázsolni a kicsiket

A főhősöket alakító ifjú művészek (Éry-Kovács Zsanna, Lakatos Máté, Varga Norbert) nagy kedvvel komédiáznak: a bábmozgatás és a színészi munka (megtűzdelve némi akrobatikával) együtt nehéz feladat, ők mégis kiválóan oldják meg. Miképpen ügyes a kisebb szerepekben feltűnő Bánhidi Krisztián, Varga Csilla és Vámosi Judit is. Oláh Richárd (amolyan rendetlen padlást idéző) díszletei és ötletes jelmezei, valamint Vámosi Judit koreográfiája Tasnádi Csaba rendezésében arra szolgálnak, hogy elvarázsolják a kicsiket.

A Sicc (olykor „interaktív”) előadása bizonyítja, hogyha régi mesékre emlékszünk, s azokat némileg megújítjuk, akkor a mai gyerekek ugyanúgy élvezik, mint annak idején szüleik, amikor kedvenc cicájukat elkísérték az iskolába, a vadonba, a Szaharába, Afrikába, avagy Meseországba. Mert ott minden megtörténhet. Még az űrutazás is…

Karádi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!