Nyíregyháza hírei

2015.03.10. 15:51

Amerikai szociális munkások lesznek

Nyíregyháza - Ünnepelnek és a Huszár-telepre is ellátogatnak az amerikai egyetemisták.

Nyíregyháza - Ünnepelnek és a Huszár-telepre is ellátogatnak az amerikai egyetemisták. Sűrű szakmai program vár arra a 12 amerikai szociális munkás mesterszakon tanuló hallgatóra, akik a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel is elismert dr. Thomas R. Lawson, a Kent School of Social Work, University of Louisville egyetemi professzorának vezetésével érkeztek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karára.

A fiatalok hétfőn a kar képzéseivel ismerkedtek meg, kedden a szintén 25 éves fennállását ünneplő Start Rehabilitációs Vállalathoz látogatnak el, s másnap részt vesznek a kar és a cég közös nemzetközi, jubileumi rendezvényén.

Az egyetemisták csütörtökön délelőtt a gyermekjóléti szolgálat munkájába nyernek bepillantást, majd ezt követően a Periféria Egyesülethez mennek, ahol a hajléktalanságról és az utcai szociális munkáról hallhatnak bővebben, a napot pedig a Huszár-telepen tett látogatással zárják. A péntek délelőttjüket a HUMAN-NET Alapítványnál töltik a delegáció tagjai, délután pedig igazi zenei csemege várja őket, a Cantemus kórus próbájára hivatalosak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!