Nyíregyháza hírei

2015.03.23. 16:55

Az ukrajnai háborús helyzet segítségért kiált

Nyíregyháza - A háború sújtotta területek menekült családjainak és sebesültjeinek a megsegítésére kérte a lakosságot az a delegáció, amely március 23-án a megyeszékhelyen tartotta konzultációját a a jelenlegi ukrajnai helyzetről.

Nyíregyháza - A háború sújtotta területek menekült családjainak és sebesültjeinek a megsegítésére kérte a lakosságot az a delegáció, amely március 23-án a megyeszékhelyen tartotta konzultációját a a jelenlegi ukrajnai helyzetről. Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és vendégei, Vaszilij Visivanyuk, Magyarország Kárpánton túli konzulja, és Kravcsenkó György a Magyarországi Ukrán Nemzetiségi Közösség elnöke arra kérték a sajtó képviselőit, hogy közvetítsenek a bajban.

Több magyarországi karitatív szervezet is összefogott, hogy a magyar családoktól érkező felajánlásokat összegyűjtsék, majd eljuttassák a rászorultakhoz. A Vöröskereszthez, a Katolikus Karitászhoz, valamint a Máltai a Református és a Baptista Szeretetszolgálathoz leadott ruhanemű, gyógyszerek és élelmiszercsomagok felét a kárpátaljai nehéz sorsúak, másik felét pedig a Kárpáton túli bajbajutottak között kívánják szétosztani. Sajnos sok a sebesült katona, s rengeteg az árva gyerek, ezért a legkisebb felajánlás is életmentő. Mindemellett üzemek, cégek adományaira is számítanak. Főleg az élelmiszerhiány jelenti a legnagyobb gondot, de hordható ruhaneműre is igen nagy szükség van odaát.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!