Nyíregyháza hírei

2015.03.26. 12:27

Kétnapos versünnep lesz a nyíregyházi Kossuthban

Nyíregyháza - Tíz egyházi fenntartású középiskola részvételével rendeznek kétnapos versünnepet a nyíregyházi Kossuthban.

Nyíregyháza - Tíz egyházi fenntartású középiskola részvételével rendeznek kétnapos versünnepet a nyíregyházi Kossuthban.

– Soprontól, Aszódon át Kisvárdáig érkeznek vendégek a március 27-28-i programunkra. A hagyományokhoz híven ebben az évben is két verssel készülnek a szavalók: az egyik a fény évéhez kapcsolódóan egy szabadon választott alkotás, a másik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye költőinek istenes témájú alkotásaiból egy mű, melyhez a gimnázium egy rövid antológiát készített, így népszerűsítve szűkebb pátriánk kevésbé ismert de az irodalomtörténet fontos részét képező alkotásait – újságolta Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese.

A zsűri elnöke ebben az évben dr. Csorba Sándor irodalomtörténész, a zsűri tagjai pedig Kőháti Dorottya a Kossuth Rádió evangélikus műsorainak főszerkesztője, és Szakács Mónika a Retro rádió szerkesztője, öregdiák, aki maga is indul az 1993-ban rendezett Az Úr érkezése szavalóversenyen.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!