Nyíregyháza hírei

2015.03.01. 13:12

Kötetlen beszélgetés a holland miniszterelnökkel

Nyíregyháza - Nagy elismerés, hogy a DAF végül a Révész Cégcsoportnak adta egymilliomodik kamionját.

Nyíregyháza - Nagy elismerés, hogy a DAF végül a Révész Cégcsoportnak adta egymilliomodik kamionját.

Mozgalmas napokon van túl Révész Bálint, a Révész Cégcsoport ügyvezetője és tulajdonosa. A hét legkiemelkedőbb eseményére Eindhovenbe utazott a megyénkbeli üzletember, hiszen a holland DAF Trucks N.V. egymilliomodik kamionját a Révész Cégcsoport kapta. Nem is akármilyen körítéssel, hiszen az eseményen ott volt a DAF és az amerikai PACCAR Inc. (ennek leányvállalata a DAF) vezérkara, és nem utolsósorban Mark Rutte, Hollandia miniszterelnöke. Sőt, ő leplezte le az egymilliomodik kamiont, és adta át a kulcsát Révész Bálintnak.

Üzletember, nem politikus

– Nagy megtiszteltetés hazánknak és természetesen cégcsoportunknak, hogy a világhírű DAF egymilliomodik kamionja a sok nagy partnerük közül végül miénk lett – kezdte olvasóink tájékoztatását a nagy eseményről Révész Bálint.

– A vendéglátók alaposan megszervezték az átadást, nagy volt a média érdeklődése is. Nagy élmény volt, hogy a kifejezetten szimpatikus holland miniszterelnökkel hosszasan beszélgethettem. Rutte úr őszintén érdeklődött rólam, a cégcsoportról, illetve a magyarországi helyzetről. Sok mindenről esett szó, politikáról legkevésbé, hiszen hangsúlyoztam: én üzletember vagyok, nem politikus. Ez nagyon tetszett neki, mosolyogva meg is kérdezte, hogy nem akarok-e holland állampolgár lenni, hiszen ilyen korrekt üzletembereket szívesen látna hazájában.

– Megköszöntem a megtisztelő kérdést és udvariasan elutasítottam, hiszen én magyar vagyok, itt a hazám, és itthon is akarok élni, tenni az országért, dolgozóimért, családomért, a megyéért és persze Nyíregyházáért.

– Azt is elmondtam a miniszterelnök úrnak, hogy cégünknek 500 DAF kamionja van, átlagosan évente 130 000 kilométert futnak. A beszerzéseknél éppen ezért fontos az, hogy megbízhatóak, alacsony fogyasztásúak, a környezetvédelmi előírásoknak maximálisan megfelelőek, és a pilóták számára komfortosak legyenek. A DAF ezeket tudja, ezért is rendeltem újabb négyszáz kamiont – árulta el Révész Bálint.

Múzeumban lesz a helye

A tulajdonost ismerve aligha lepődtünk volna meg azon, ha személyesen hozza haza a különleges kamiont, ám erre nem volt ideje, hiszen szerdán este már Budapesten tárgyalt egy másik világcég, a Mercedes prominens vezetőjével.

A kamion szélvédőjét, amire ráírták azt, hogy 1 000 000., a DAF elküldi majd Nyíregyházára. Maga a kamion négy évig lesz a Révész Cégcsoportnál, után az eindhoveni gyár múzeumába kerül. Addig amolyan marketingfogásként oda-vissza fog járni Eindhoven és Nyíregyháza között, hazaszállítva az új gépjárműveket.

Mán László


Újra saját tulajdonú logisztikai központ

A Révész Cégcsoportnak Nyíregyházán is volt egy nagy durranása, hiszen ismét a tulajdonába került a 40 ezer négyzetméteres, a Tiszavasvári úton található logisztikai központ.

– Ezt eddig is mi használtunk, üzemeltettük, ám egy angol befektetőcsoport tulajdonában volt – tért rá a másik témára Révész Bálint. – Úgy döntöttem, hogy nem termelünk nekik profitot, hanem megvásároljuk. Cégünk egyik stratégiai partnere a Michelin, így például az ő kiszolgálásukat is szolgálja ez a logisztikai központ. Az információim szerint egyébként a közeljövőben újabb cégek érkeznek Nyíregyházára, az ő logisztikai feladataikat is meg tudjuk majd oldani.

– Az egyébként egyesztendős projekt megvalósításában nagy segítséget adtak a megbízható partnereink, illetve a nyíregyházi városvezetés – tudatta Révész Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!