Nyíregyháza hírei

2015.03.04. 12:16

Közeleg a fizetési határidő!

Nyíregyháza - Meghosszabbított ügyfélfogadás lesz március 16-án az Ügyfélcentrumban.

Nyíregyháza - Meghosszabbított ügyfélfogadás lesz március 16-án az Ügyfélcentrumban.

Március 16-áig kell befizetni az iparűzésiadó-előleget, KATA-s adóalanyoknak az iparűzési adót, a gépjármű-, és az építményadó első félévi részletét. A fizetendő adó összegét tartalmazó értesítőket – a befizetéshez szükséges csekkekkel – az adóosztály már postára adta – tájékoztatta lapunkat a polgármesteri hivatal sajtószolgálata. – A gépjárműadóról újabb határozatot csak azok az ügyfelek kaptak, akiknél a jármű életkora miatt az adótétel változott, vagy az idén január 1-jétől adófizetési kötelezettségük keletkezett. Értesítőt kaptak az egyenlegükről azok az adózók is, akiknek az önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott tartozásuk vagy túlfizetésük van.

Nyitva: este 8 óráig

– A gépjárműadót annak kell megfizetnie, aki az év első napján üzembentartója, illetve tulajdonosa a járműnek, az adófizetési kötelezettséget nem érinti az év közben történt tulajdonosváltás – emlékeztet a hivatal.

Az adók befizetési határideje – a hétvége miatt – március 16-a, a vállalkozók ugyancsak eddig kérhetik az iparűzésiadó-előleg módosítását. Fizetési könnyítésre vagy mérséklésre irányuló kérelmet az adófizetés esedékessége előtt célszerű benyújtani, ezt követően ugyanis az adóhatóság végrehajtási eljárást is kezdeményezhet a tartozókkal szemben.

Az adóosztály felkészült az adózók fogadására, ezért március 16-án, hétfőn 8 órától 20 óráig meghosszabbított ügyfélfogadást tart az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál – közölte a sajtószolgálat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!