Nyíregyháza hírei

2015.03.01. 10:34

Lezárultak a Móricz-hetek

Nyíregyháza - Szombaton zárult a három hónapig zajló programsorozat minden héten különféle rendezvényekkel kedveskedett a megye és a város lakosainak.

Nyíregyháza - Szombaton zárult a három hónapig zajló programsorozat minden héten különféle rendezvényekkel kedveskedett a megye és a város lakosainak. Az ünnepélyes lezárásra február 28-án került sor a színház, Pillangó című nagyszínpadi bemutatójával. A darab Móricz Zsigmond azonos című regényéből, Szabó K. István rendezésében látható.

Az előadás előtt kisebb ünnepség keretében a színház emeleti galériájában Dr. Cséve Anna irodalomtörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa beszél Móricz Zsigmond Naplójának megjelenés előtt álló harmadik kötetéről két színművészünk közreműködésével. Ezt követően nyitották meg a Néprajzi Múzeummal közös kiállítást, mely Móricz Zsigmond amatőr fotóit mutatja be.

A Móricz-hetek rendezvényeiről, sikereiről sajtótájékoztatón beszélt Tasnádi Csaba direktor. Az ötletekben gazdag események egyik színfoltja volt, hogy a megye településien a Móricz Zsigmond utcákban lakók között sorsoltak és a szerencsések ingyen belépővel, valamint ingyen utazással megjutalmazva tekinthették meg a Pillangó című előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!