Nyíregyháza hírei

2015.03.12. 07:35

Megkérdeztük: Ön mennyi vizet fogyaszt naponta?

Nyíregyháza – Úgy gondolom, a napi átlag vízfogyasztás körülbelül 1,5 liter. Ehhez képest jóval kevesebbet fogyasztok, ami igaz a mai fiatalokra is. Tisztában vagyok vele, hogy sokkal többet kellene – válaszolta a nyíregyházi <span class="namen">László Ildikó</span>.

Nyíregyháza – Úgy gondolom, a napi átlag vízfogyasztás körülbelül 1,5 liter. Ehhez képest jóval kevesebbet fogyasztok, ami igaz a mai fiatalokra is. Tisztában vagyok vele, hogy sokkal többet kellene – válaszolta a nyíregyházi László Ildikó. – Körülbelül másfél liter vizet iszom naponta, ami véleményem szerint pont megfelelő. Úgy vélem, mindenkinek ennyi lenne a szükséges – mondta Fazekas Ferencné.

– Elég sok folyadékot viszek be a szervezetembe, hozzávetőleg 4-5 litert naponta, mert ez ad energiát számomra. Bár úgy hiszem, aki dolgozik, az keveset iszik, mivel nem mindenkinek van elegendő szünete – vélekedett a tarcali Hornyák Dávid.

– A víz mindennapi szükséglet az emberek számára. Az, hogy ki mennyit fogyaszt belőle, változó, mert télen kevesebbet, míg nyáron többet iszunk – nyilatkoztaBeke Barbara.

– Nem iszom annyi vizet, mint amennyit javasolnak a szakemberek. Azonban ha iskolában vagyok, sokkal többet kortyolgatok, mint otthon – adta tudtunkra a borbányai Koczogh Nikolett.

– A napi 2-3 liter folyadékbevitel megvan, ebből 1,5 liter szénsavas víz. Viszont időnként valamilyen gyümölcslé vagy üdítő jobban esik az embernek – vélte Kisari László.

KM-GD, KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!