Nyíregyháza hírei

2015.03.10. 19:28

Rendhagyó angolóra és tanártréning

Nyíregyháza - Jilly Viktor tartott bemutatót a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

Nyíregyháza - Jilly Viktor tartott bemutatót a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

A közismert televíziós személyiség, több nyelvkönyv szerzője, tanár­tréner, az országos listán az első helyen álló budapesti Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanára, Jilly Viktor tartott rendhagyó angolórát a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, az iskola 9.a osztályos diákjainak a közelmúltban.

A Kölcseyben ezek az osztályok több mint két évtizede haladó emelt szinten, heti öt órában tanulják az angol nyelvet és szép eredményeket érnek el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken, valamint az egyéb megmérettetéseken.

Továbbképzés a tanároknak

Jilly Viktor már számos alkalommal volt iskolánk vendége. Most azzal tisztelte meg intézményünket, hogy bemutatóórát tartott, illetve az Oxford Kiadó területi képviselőjével karöltve digitálistananyag-bemutatóra hívta az iskola, a város és a megye nyelvtanárait – tájékoztatta lapunkat Torda Tamásné Nagy Ildikó, a Kölcsey Ferenc Gimnázium angol nyelvi munkaközösségének vezetője, a program szervezője. – Jilly Viktor, a televízióból ismert angoltanár zenével, vetítéssel, interaktív foglalkozással színesíti a tananyagot, s módszertanilag rendkívül színes palettával dolgozik.

Gitárral is énekelt

– Az óra megkezdése előtt a pedagógusokkal megismertette tanítási alapelveit: motiválni és aktivizálni szeretné a tanulókat egy gyermekbarát, biztonságos atmoszférában, minél több angol nyelvű szöveget kínál fel a fiataloknak, a kommunikációra fekteti a hangsúlyt, de eközben elengedhetetlen a tanítási óra élvezetessége, s fontosak a szórakoztató feladatok, szövegek, képek is, és nem utolsósorban a tanár személyisége.

Jilly Viktor elsőként a pedagógusokkal játszotta végig az óra egy részét, majd aztán a diákok következtek, akiket az óra végén egy dallal is megajándékozott, melyet ő maga énekelt gitárral, s az éneklésbe bevonta a fiatalokat is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!