Nyíregyháza hírei

2015.03.22. 12:03

Szükségük van a játékra

New York, Nyíregyháza - Együttes erővel népszerűsítik a „Gyermekjogi és Üzleti Alapelvek” elnevezésű kiáltványt.

New York, Nyíregyháza - Együttes erővel népszerűsítik a „Gyermekjogi és Üzleti Alapelvek” elnevezésű kiáltványt.

– A gyermekjogok érvényesítését és a korai fejlődés támogatását tűzte ki célul az a két új globális partnerségi megállapodás, melyek a LEGO Csoport, a LEGO Alapítvány, valamint a UNICEF között jöttek létre New Yorkban – tudatta lapunkkal Siket Lóránt.

A nyíregyházi Lego Manufacturing Kft. kommunikációs konzultáns arról is tájékoztatott: a megállapodások értelmében a LEGO Csoport és a UNICEF is ígéretet tett arra, hogy együttes erővel népszerűsítik a „Gyermekjogi és Üzleti Alapelvek” elnevezésű, 10 pontot tartalmazó kiáltványt.

Ez olyan intézkedéseket sorol fel, amelyeket a vállalatok, cégek tehetnek meg a gyermekjogok tiszteletben tartása és erősítése érdekében. A három és fél éves partneri megállapodás során a LEGO Csoport kötelezettséget vállal arra, hogy saját üzleti működésében, vállalatirányítása során kiemelten kezeli a gyermekvédelem ügyét és megosztja jó gyakorlatát az üzleti világ többi szereplőjével.

Fejlesztő termékek előállítása

– A gyermekek a legfontosabbak számunkra. A minőségi, kreatív, a gyermekeket fejlesztő termékek előállítása, valamint a gyermekek szempontjából felelős üzletvitel mindig is legfőbb értékeinknek számítottak – nyilatkozta a megállapodás aláírásakor Jørgen Vig Knudstorp, a LEGO Csoport elnök-vezérigazgatója.

A LEGO Csoport, a LEGO Alapítvány, valamint a UNICEF hiszi és vallja, a játék alapvető fontosságú a gyermekek számára ahhoz, hogy elsajátítsák a megfelelő fizikai, kognitív, kreatív, szociális és érzelmi ismereteket, amelyek a fejlődéshez szükségesek számukra.

– A gyermekeknek nem csak joga van a játékhoz, hanem szükségük is van rá. A játék segíti őket az életüket megalapozó tanulásban és fejlődésben, szó szerint formálja az elméjüket – mondta Anthony Lake, az UNICEF ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: az UNICEF rendkívül boldog, hogy a LEGO Csoporttal és a LEGO Alapítvánnyal együttműködve egyre több gyermek számára biztosíthatja a játék lehetőségét, és sarkallhat egyre több céget arra, hogy álljanak ki a gyermekjogok mellett.

– Ez az együttműködés fontos lépés azon célunk elérése felé, hogy olyan jövőt teremtsünk, ahol a gyerekek játék közben tanulnak, ezáltal fejlődik kreativitásuk. Izgatottan vágunk bele az UNICEF-fel közös programba, mely során rávilágíthatunk a kisgyermekkori fejlődés fontosságára – fejtette ki Hanne Rasmussen, a LEGO Alapítvány vezérigazgatója.

KM


Elkötelezték magukat

A partnerség keretében egy globális vizsgálat is kezdetét veszi, amely felméri a korai fejlesztésre kiható irányelveket, továbbá felhívja a döntéshozók figyelmét a korai játék és fejlődés rendkívül fontos kapcsolatára. A LEGO Alapítvány elkötelezte magát a 3,5 éven keresztül tartó, 8,2 millió dollár értékű partnerség mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!