Nyíregyháza hírei

2015.03.22. 12:51

Tűzesetek és műszaki mentések - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 21-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Harminc négyzetméteres melléképület gyulladt ki péntek este Kótajban, a Petőfi Sándor utcában, ahol a szomszédos épület falán lévő gázcső megsérült. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a közművek kizárása után hamar megfékezték a lángokat. A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat helyszíni szemlét végzett, az eset kapcsán tűzvizsgálat is indult. Személyi sérülés nem történt.

Több vegetációs tűzhöz is riasztották a megye tűzoltóit péntek este. Geszteréden két hektáron égett foltokban a nádas, Nyíregyháza külterületén a kigyulladt száraz fű oltása adott munkát, míg Balkányban ötszáz négyzetméteren kellett a meggyulladt nádas oltásánál beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Nagyhalászban az erdő aljnövényzete égett, Tiszalökön pedig a száraz avar kapott lángra. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Egy húsz négyzetméteres garázs égett teljes terjedelmében szombat hajnalban Tarpán, a Kölcsey Ferenc utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók több oldalról fékezték meg a lángokat. A tűzben nem sérült meg senki.

Szombaton, napközben tizenhét alkalommal kellett vegetációs tűzhöz vonulniuk a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nagykállóban egy építési telken gyulladt meg a száraz fű, Kótajban egy üres telken égett az avar, Mátyuson pedig egy hektáron lángolt az aljnövényzet, míg Kék és Beszterec között az akácos aljnövényzete kapott lángra. Nyírcsaholyban egy lakóház udvarán kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, Dögén pedig tíz hektár területen égett a száraz fű és a nádas, itt több kerítésoszlop is megsérült. Ezen kívül még Tiszalökön, Ökörítófülpösön, Nyírkarászon és Tunyogmatolcson, valamint Kisvárdán, Nyírtasson, Fényeslitkén és Tiszanagyfaluban adott feladatot a száraz aljnövényzet oltása.

Három, húszméter magas nyárfa eltávolításához riasztották a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat szombat reggel Napkorra, a Kállói utcába, ahol a megdőlt fák egy lakóházra jelentettek veszélyt, amelyet motoros láncfűrész és létra segítségével távolítottak el a tűzoltók.

Egy személyautó csúszott árokba és forgalmi akadályt okozott szombat délelőtt a 4-es számú főúton, a 290-es kilométerszelvénynél Nyírbogdány közelében. A gépjárműben ketten utaztak, egyikőjük könnyebben sérült. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak.

Egy lakóház huszonöt négyzetméteres szobája és a benne lévő elektromos tüzelő-fűtő berendezés, különféle tárgyak, bútorok, elektronikai berendezések égtek vasárnap hajnalban Gégényben, a Rózsás utcában. A füsttől és a hőtől károsodtak a többi helyiség falai, nyílászárói és mennyezete is. A kisvárdai hivatásos tűzoltók, valamint az önnállóan beavatkozó demecseri önkéntesek a közművek kizárása után egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A házban élő egy középkorú és két fiatal férfit a mentők füstmérgezés gyanújával kórházba szállították. A lakók a későbbiekben a tulajdonos szüleinél helyezkednek el.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!