Nyíregyháza hírei

2015.04.02. 15:54

A lány megütötte az ápolónőt

Nyíregyháza - Megbánta a tettét, és ápolási képzésre is jár.

Nyíregyháza - Megbánta a tettét, és ápolási képzésre is jár.

Egy 17 éves vidéki lány tavaly augusztusban, miután vitatkozott az édes­anyjával, egy szórakozóhelyre ment, ahol több deciliter pálinkát ivott. A presszó előtt elesett, ezért a mentő kórházba szállította. A lány agresszíven viselkedett, az orvost combon rúgta, az ápolónőt arcon ütötte. Végül a kórházi személyzet lefogta, gyógyszert adtak neki, mire megnyugodott. A rendőrség 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, és 1 rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő, megbánó magatartást tanúsító lánnyal szemben a Nyíregyházi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze a vádemelést két évi időtartamra elhalasztotta – ezen időszak alatt pártfogó felügyelet alatt áll, és ha a két év eredményesen eltelik, az eljárást megszüntetik. A gyanúsítottnak a sértettektől bocsánatot kell kérnie, és részt kell vennie az időközben elkezdett ápolási tanfolyami képzésen. A vádemelés elhalasztása azt is jelenti, hogy ha annak időtartama alatt újabb bűncselekmény miatt vádat emelnek ellene, vagy az ügyész által előírt szabályokat nem teljesíti, ezen bűncselekmények miatt is vádat emelnek ellene – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!