Nyíregyháza hírei

2015.04.07. 13:06

Adjunktus, sportrajongó és zenész – harminc éve a Keletet böngészi

Nyíregyháza - Minden zenész, színész nála köt ki, ha hangprobléma van. Dr. Nedeczky Zsolt amióta Nyíregyházán él, a Kelet-Magyarországból tájékozódik.

Nyíregyháza - Minden zenész, színész nála köt ki, ha hangprobléma van. Dr. Nedeczky Zsolt amióta Nyíregyházán él, a Kelet-Magyarországból tájékozódik.

Hátulról nyitja mindig – ugyanis nagy sportrajongó. A fül- orr gégész, három szakvizsgás adjunktusnak bírni is kell az iramot, mert bár levonulóban az influenza szezon, a betegszám most is, egyébként is, mindig magas.

- Számomra teljesen érthetetlen, hogy Nyíregyházán, egy megyei jogú városban nincs éjjel-nappali fogászat, így minden beteg a gégészeten köt ki. Ez a megszokott, jelentős leterheltség mellett nem megoldás – emeli ki ezt a legfontosabbat a hazai és külföldi publikációkat, előadásokat jegyző orvos, aki a városi, megyei híreket újabban a SZON-on hamarabb is megkapja, de megtartja 88 óta felvett visszalapozós szokását is.

Sportrajongásának gyökere egykori igazolt sportolói múltjában keresendő, LOKI nevelés, aki a DVSC-nél volt ifista, majd a debreceni egyetemi, s NB2-es csapatban is futballozott. Manapság is mozog, az amatőr teniszezés köti le – a városi teniszklubban felügyelő bizottsági tag is volt – , ez ,,bírja a pocakot” is, s kiválóan felölti a stressztől leterhelt agyat.

- Dajka Lacinál edzem, akinek a neve sokaknak ismert. Én a teniszre szavazok. A lényeg, hogy jól válaszd meg a partneredet. Mindenkinek ajánlom a mozgást, több pozitív hozadéka van, hiszen felpörgeti a keringést. Öröm, mosolygás, jó pszichés kikapcsolódás az eredménye, s erre nagy szükség van a mai világban.

Nedeczky doktor a feltöltődést más oldalról is gyakran pengeti, menedzsere és ritmusgitárosa ugyanis a Prémvadászok Együttesnek. Legközelebb április 10-én csapnak a húrok közé a régi Rolling Rockban. Az együttes néhány hete első lemezével, és első koncertfilmjével megy előre, megyehatáron innen és túl érkező koncertfelkérések mentén. Nyomon követik Európában saját szerzeményük, a Strasbourgi Európa Tanács kampánydalának életét is, ami a No hate!/Ne gyűlölködj! rendezvényein már három éve, rendszeresen felcsendül.

– Az európai mozgalomnak jelentősége van, egyfajta cselekedet annak érdekében, hogy konszolidálódjon a világ. Számomra nemcsak a fiatalok internetes gyűlöletbeszéd elleni kampányát jelenti ez a dal. Azt is kifejezi, hogy nem értem, két ember miért bántja egymást? Miért nem lehet jó kedvvel, hasznosan tölteni az időt. Szeretek mosolyogni, és azt is szeretem, ha körülöttem is mindenki mosolyog. Egy pohár sörnek is tudni kell örülni!

KM-HT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!