Nyíregyháza hírei

2015.04.17. 19:46

Ápolni, gondozni kell őket, hogy ne nőjenek hiába!

Nyíregyháza - A családi házas lakóövezetekben az ingatlantulajdonosoknak kell a zöldfelületeket gondozni.

Nyíregyháza - A családi házas lakóövezetekben az ingatlantulajdonosoknak kell a zöldfelületeket gondozni.

„Az Újszőlő utcát nyolc-tíz évvel ezelőtt végigültették fiatal facsemetékkel. Ezek mára már szép nagy fákká nőhettek volna, de az illetékesek nem gondozták őket megfelelően: egy tőből több hajtás is kinőtt, a „bokrok” tövében méteres a gaz, ami felfogja a szélfútta szemetet. Többször kértem az éppen arra dolgozó közmunkásokat, hogy tegyék rendbe a fákat, ám hiába megígérték, nem történt semmi” – panaszolta levélben egy nyíregyházi olvasónk.

Sorait továbbítottuk a Nyíregyházi Városüzemeltető (NyírVV) és Vagyonkezelő Kft.-nek.

– Az olvasó által kifogásolt útszakasznak nem a NyírVV a fenntartója. A helyi közterület-fenntartásra vonatkozó rendelet szerint ezen a területen – a város más családi házas lakóövezeteihez hasonlóan – az ingatlanok tulajdonosainak kell a zöldfelületet gondozni, tisztán tartani, télen a síktalanítási munkákat elvégezni – tájékoztatta lapunkat Szabó Edina, a társaság sajtóreferense.

Hozzátette: a NyírVV a rendelkezésre álló kapacitásnak és forrásoknak megfelelően jelenleg több mint kétmillió négyzetméternyi zöldfelületet gondoz Nyíregyházán, további területek közterület-fenntartásba vonásáról a városi képviselő-testület határozhat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!