Nyíregyháza hírei

2015.04.12. 13:35

Hazatért a Cantemus Gyermekkórus

Montreux, Nyíregyháza - Taps fogadta hétfő délelőtt a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola előtt az autóbuszról leszálló fiatalokat.

Montreux, Nyíregyháza - Taps fogadta hétfő délelőtt a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola előtt az autóbuszról leszálló fiatalokat.

Az elismerés annak szólt, hogy a Cantemus Gyermekkórus a szombaton befejeződött 51. Montreux-i Kórusfesztiválon Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével megnyerte a 16 éven aluli énekkarok versenyét, az eredményhirdetésen a közönségdíjat is átvehette az együttes, s mindennek a megkoronázásaként a Nagydíjat is a nyíregyházi kórus kapta.

Az örömkönnyes ölelések és puszik után az intézmény aulájában folytatódott a kis ünnepség, amelyen a kórustagok szülei köszönetet mondtak a gyermekükre vigyázó, lelkiállapotukat gondozó felnőtteknek és a karnagynak.

Az együttes vezetőjét a köszöntés után arról faggattuk, hogyan értékeli a Svájcban elért sikert.

– Minden várakozásunkat felülmúlta ez a hármas siker. Ha két héttel ezelőtt kérdez aversenyről valaki, lehet hogy azt mondom, megbántam már a benevezést. A montreux-i versenynek nagy hírneve van, 51. alkalommal rendezték meg, válogatnak az énekkarok között, nem mindenkinek a nevezését fogadják el, igyekeznek a legjobbakat megszerezni maguknak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!