Nyíregyháza hírei

2015.04.28. 19:54

Művésztelep nyitja ajtaját

Nyíregyháza - Iserlohnból, Nagybányáról, Szatmárnémetiből és Eperjesről érkeznek művészek Nyíregyházára.

Nyíregyháza - Iserlohnból, Nagybányáról, Szatmárnémetiből és Eperjesről érkeznek művészek Nyíregyházára.Tizenegy nyíregyházi képzőművész a közelmúltban megalapította a Hadron Művészeti Egyesületet. A kulturális szervezet megkapta a jogot arra, hogy megszervezhesse az Első Nemzetközi Plein Air Művésztelepet, amelynek a Sóstói Múzeumfalu ad otthont április 30-ától május 10-éig.

A testvérvárosok képviseletében összesen 13 művész vesz részt a héten kezdődő művésztelep munkájában. Iserlohnból, Nagybányáról, Szatmárnémetiből és Eperjesről érkeznek delegált művészek a megyeszékhelyre, hogy festményeken és grafikákon jelenítsék meg Nyíregyháza, Sóstó és a múzeumfalu szépségeit. A nyíregyházi delegáció tagjai: Homoródi Éva festőművész, Verebélyi Olga szobrászművész és Endresz Ágnes látványtervező művész. A művésztelep vezetője Zagyva László szobrászművész, akinek számos tapasztalata van a nemzetközi művésztelepek rendezésével kapcsolatban.

Az alkotók munkásságával az érdeklődők is megismerkedhetnek: zárókiállítás nyílik a Váci Mihály Művelődési Központban május 8-án 17 órakor. A tábor jó lehetőséget teremt arra, hogy a külföldi és a hazai művészek megismerkedjenek egymással. Az együttműködést még szerződéssel is megerősíti a Hadron Művészeti Egyesület és az iserlohni művészeti egyesület.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!