Nyíregyháza hírei

2015.04.16. 17:12

Sok ezer szia és még több helló

Nyíregyháza - Az idén Nyíregyházára érkezik a Telekom Vivicittá Városvédő Futás.

Nyíregyháza - Az idén Nyíregyházára érkezik a Telekom Vivicittá Városvédő Futás.

Az idén negyedszer harsan fel a megyeszékhely belvárosában a mondat, mely nemcsak jókedvre derít, de ajándékokra is váltható: április 24-én, pénteken egész nap köszönthetjük a várost a „Helló, Nyíregyháza!” tavasz- és turisztikai szezon­nyitó eseményen. Már reggel 9 órakor érdemes kilátogatni a Kossuth térre, ahol ezer középiskolás diák felvonulásával kezdődnek a programok. Hűen a rendezvény alcíméhez (Helló, világ!) a fiatalok számtalan nyelven, „határtalanul nagy” sziával köszöntik egymást és mindenkit – ismertette szerdán dr. Kovács Ferenc polgármester.

Köszönésért tallér jár

Az idén is várnak minden korosztályt, így az óvodásokat is, akik sportvetélkedőn vehetnek részt a szökőkút melletti területen, mely később gasztronómiai utcává alakul, ahol a térség hagyományos ételeit kóstolhatják meg a vendégek. A délután a helyi együtteseké és tánccsoportoké, végül a Piramis zárja koncerttel a programokat.

A köszönésért most is tallérokat kaphatnak a városlakók, melynek beváltásával fajátékokkal játszhatnak, de várja őket az ugrálóvár, a Csi-hu-hu, csináltathatnak csillámtetoválást, arcfestést is.

A „Helló, Nyíregyháza!” kísérőprogramja lesz ebben az évben a harmincadik évfordulóját ünneplő Telekom Vivicittá Városvédő Futás április 25-én, szombaton, melynek keretében 3 kilométert futhatnak a sport szerelmesei a megyeszékhely belvárosának legszebb részein.

A verseny a Kossuth térről indul és oda is kanyarodik vissza, a táv teljesítéséhez pedig a Futótárs nevű, ingyenesen letölthető applikáció nyújt segítséget. A gyerekeket várja a Telekom Okosdigitális játszótere. Nevezni a www.futanet.hu oldalon és április 20–23. között a Buszacsában lehet.

Utcák helyett ,,utczák”

A belvárost egy napra ismét „utczák” hálózzák be. A Szabadság tér Mosoly utczává változik, ahol színpadi produkciók szórakoztatják majd a nézőket, míg a Dózsa György utca Művész utczává avanzsál, s izgalmas összművészeti kavalkáddal csábítja közel a hellózókat. A Kölyök és a Tavasz utcza mellett egy új, a Digitális Nyíregyháza jegyében a Magyar Telekommal közösen létrehozott Jövő utcza is tartogat érdekességeket. Újra nyit a Civil Kultúrpiac, de lesz tavaszi vásári forgatag, díszmadár-kiállítás, és a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola is bemutatkozik.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!