Nyíregyháza hírei

2015.04.11. 13:32

Sóstói kamerák és medencék

Nyíregyháza-Sóstó - A 36, Sóstón kihelyezett és üzembe állított kamera már nagypénteken rögzítette, ahogy fiatalok garázdálkodnak a turisztikailag kiemelt övezetben. Többek között ezt is megtudhatták azok, akik részt vettek azon a szemlén, melyen az 1500 négyzetméteres, az Aquarius Élményfürdőhöz tartozó gyógyászati centrum építési munkálataiba is bepillanthattak.

Nyíregyháza-Sóstó - A 36, Sóstón kihelyezett és üzembe állított kamera már nagypénteken rögzítette, ahogy fiatalok garázdálkodnak a turisztikailag kiemelt övezetben. Többek között ezt is megtudhatták azok, akik részt vettek azon a szemlén, melyen az 1500 négyzetméteres, az Aquarius Élményfürdőhöz tartozó gyógyászati centrum építési munkálataiba is bepillanthattak.

A gépészeti munkálatok már befejeződtek, a fürdőgépészet 70 százalékos készültségben van, most készítik elő a hidegburkolási munkálatokat – magyarázta dr. Podlovics Roland az Aquarius Élményfürdőhöz csatlakozó 1500 négyzetméteres gyógyászati centrum helyszíni bejárásán. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója magabiztosan vezette végig a csapatot a kívülállónak labirintusnak tűnő épületben.

Komoly műszaki tartalom

– Itt lesz a sóbarlang, a megújult szanunavilág csobbanómedencével, itt vehetik majd igénybe az iszapkezelést, itt lesznek a Kneipp-medencék, ez a száraztorna, ez pedig a fizikoterápiás helyiség, ebben a szobában rendel majd a fürdőorvosunk – mutatta a vezérigazgató az üres, most még burkolat és berendezések nélküli termeket (mindet fel sem soroljuk), amelyek május végére elkészülnek. A mintegy 300 millió forintos beruházásból 21 millió forintot fordítanak új eszközök beszerzésére. A beruházás nagyságát más számokkal is lehet érzékeltetni: 2010-ben 60 ezer, 2014-ben már 108 ezer gyógykezelést végeztek el a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nél, az új komplexumban 150 ezer lesz az éves cél.

– Kettőszázötvenezres a kapacitása az épületnek, ami azt jelenti, ha megépülne Sóstón egy szálloda, annak a teljes kiszolgálására is alkalmas lenne a gyógyászati centrumunk – fogalmazott a vezérigazgató, majd a szemle a sóstói parkban folytatódott tovább, mert a 36 térfigyelő kamera is „szolgálatba állt”.

A bejáráson jelen volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc, a megbízott megyei rendőrfőkapitány, Farkas József, és a városi rendőrkapitány, dr. Illés László is, akik a verőfényes tavaszi napsütésben a közbiztonság fontosságát, az értékek védelmét hangsúlyozták.

A bűnös bűnhődjön!

– Az utóbbi években minden jelentős beruházásunk részeként térfigyelő kamerákat is telepítettünk – említette a megyeszékhely első embere. Dr. Kovács Ferenc szerint a rendőrségi rendszerbe is bekapcsolt kamerák a megelőzésben és a felderítésben kapnak fontos szerepet.

Ezt erősítette meg Farkas József is, aki Nyíregyháza ékszerdobozának nevezte Sóstót, melynek értékeit meg kell óvni. A megbízott főkapitány kiemelte: a kamerák mellett nagyon fontos a rendőri jelenlét, és azt ígérte a városi kapitánnyal közösen, hogy elegendő egyenruhást küldenek a turisztikailag kiemelt területre, így megteremtve a biztonságos pihenés, kikapcsolódás feltételeit, az értékek védelmét.

– Bűn ne maradjon bűnhődés nélkül! – jelentette ki a megbízott rendőrfőkapitány utalva arra, hogy gyorsan kell reagálni a térfigyelő kamerák által mutatott képekre, és fokozott hangsúlyt helyezni a megelőzésre.

Garázdák a monitoron

Nagypénteken, a teret pásztázó kamerák első éles bevetési napjukon megörökítették, ahogy tizenéves garázda fiatalok szétrúgták a park lámpáit.

– Nem tudták, hogy minden mozdulatukat rögzíti a rendszer, a felvételeket a bizonyítási eljáráshoz használják fel, a szülőknek pedig nagyon komoly kártérítést kell majd fizetniük – hozott példát a közbiztonságra felügyelő technika eredményességére Podlovics Roland.

KM-BM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!