Nyíregyháza hírei

2015.04.17. 12:29

Száguldás plusz 30 kilóval

Nyíregyháza - A lépcsőfutó verseny megyei döntőjét pénteken rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola Kollégiumának külső lépcsőházában.

Nyíregyháza - A lépcsőfutó verseny megyei döntőjét pénteken rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola Kollégiumának külső lépcsőházában.

Az elmúlt napokban a megyei döntőn indulók előválogatása történt meg minden tűzoltóságon, az innen kikerült legjobb időeredményt elérők vettek részt a pénteki programban. Az indulók közül a hivatásos tűzoltók bevetési ruházatban, légzőpalackban teljesítették a 9 emeletes távot, és a legjobb eredmények már korábban is 50 másodperc alatt voltak, idén már nagyon közel voltak a 40 másodperchez. 191 lépcsővel számolva, és a sík részeket kihagyva ez akkor is másodpercenként 4 lépcsős átlag.

A versenyről Leskovics Zoltán tű. őrgy. a következőket mondta: a teher tömege nagyjából 30 kg. A valós életben is hasonlóval teljesítik a szolgálatot, pontosabban most mászóövet nem is visznek magukkal. A kárelhárítás során szükség van az erőnlétre, ahol van tűzoltóság, ott legalább három szintes épület is van a gyakorlásra. Előfordulhat, illetve a riasztási fokozattól függően elő is fordult, hogy vidéki tűzoltókat irányítottak Nyíregyházára, és ha a kárelhárításban szükség van rájuk, akkor akár tízemeletes vagy magasabb épületben is helyt kell állniuk.

 

EREDMÉNYEK - A katasztrófavédelem közleménye

2015. április 17-én tizenharmadik alkalommal adott otthont a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiuma a megyei lépcsőfutó versenynek.2003. óta immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a megye tűzoltói részére egyedi lépcsőfutó versenyét, „Lépcsők 2015” néven. A megyei versenyen a romániai SOMES Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége is nevezett egy csapattal.A lépcsőfutást a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola kollégiumában tartották, ahol 17 csapat versenyzett. A kétfős csapatok, valamint az egyéni kategóriában nevezett versenyzők közel harminc kilogrammos teljes felszereléssel tették meg a 191 lépcsőfoknyi távot.

A versenyre nevezett tűzoltókon kívül nyolc bánkis diák, Kondor Csaba, Koscsó Kristóf, Bodnár Patrik, Csépke Soma, Batári Bence, Tisza Gábor, Papp Krisztofer és Kovács Máté is megméretette magát, akik ugyan könnyített felszereléssel, de a versenyzők elismerését elnyerő eredménnyel tették meg a távot, akiket szintén díjaztak az eredményhirdetésnél.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Önkéntesek indulói, egyéni kategóriában

1.Zámbó Róbert /Csaroda ÖTE/ 46,69 másodperc

2.Kiss Krisztián /Tiszalök ÖTE/ 48,17 másodperc

3. György Roland /Tarpa ÖTE/ 49,10 másodperc

Hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok indulói, egyéni kategóriában:

30 év felett:

1. Baka Csaba tű. zászlós /Nyíregyházi HTP/ 39,73 másodperc

2. Gyarmati Gábor tű. törzsőrmester /Mátészalka HTP/ 43,13 másodperc

3.Király Sándor tű. zászlós /Mátészalka HTP/ 44,88 másodperc

30 év alatt:

1. Demian Marian /I.S.h. Somes/ 37,22 másodperc

2. Borkó József tű. törzsőrmester /Nyíregyháza HTP/ 39,28 másodperc

3. Ignácz Csaba tű. törzsőrmester /Nyíregyháza HTP/ 41,76 másodperc

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek csapatai:

1. Szakoly ÖTE 38,89/46,94 másodperc

2.Vásárosnamény ÖTE 50,3/47,65 másodperc

3. Tarpa ÖTE 56,57/46,50 másodperc

Hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok csapatai:

1. A romániai SOMES Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége 43,66 másodperc

2.Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 44,70 másodperc

3.Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 45,95 másodperc

Az eredményhirdetésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot Dányi Béla Tű. ezredes, igazgató-helyettes, Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő képviselték, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség részéről,Dombrády László nyá. tű. ezredes volt jelen, akik az elismerő szavak mellett kiemelték: ez a verseny üzenet az emberek felé, hogy a megyének olyan tűzoltói vannak, akikre bátran számíthatnak a bajban.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!