Nyíregyháza hírei

2015.04.27. 09:50

Tépik a hajukat a fodrászok

Nyíregyháza - Online pénztárgépet kellene használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak és a kozmetikusoknak is.

Nyíregyháza - Online pénztárgépet kellene használniuk a taxisoknak, a fodrászoknak és a kozmetikusoknak is.

– Égnek áll az összes hajszálam, remélem, visszateszik a fiókba ezt az érthetetlen javaslatot és úgy felejtik el, ahogy kitalálták – reagált elég élesen egy nyíregyházi fodrász arra a kérdésünkre, mit szól ahhoz, hogy neki, és az összes szakmabelinek kötelezővé tehetik az online pénztárgép használatát. A több mint 15 éve egyéni vállalkozóként dolgozó hajszabász szerint a szolgáltatói szektort lehetetleníti el a javaslat.

Akkor is csaló leszek?

– Vegyünk egy, a mi szakmánkban mindennapos esetet: a nyitva tartásunk 9-18 óráig tart, de ez igazából tájékoztató jellegű, mert nem egy vendég már reggel 7-kor itt ül a székben és aki 6 előtt 5 perccel esik be, azt sem küldjük el.

Most még beengedhetjük, elvégezzük a munkánkat, számlát adunk, azonban az online pénztárgépbe 6 óra után már nem üthetek be tételt, mert zárva vagyok. Akkor csaljak, legyen kettős könyvelésem, mondjak le a bevételről, a vendégről csak azért mert röghöz és gúzsba köt minket egy gép és egy értelmetlen jogszabály? – morfondíroz a fodrász, s nincs egyedül a dilemmájával. – Sajnos még a megyeszékhelyen is megtörténik, a kisebb falvakról már nem is beszélve, hogy napi 1-2 vendégünk van, máskor meg 14-15-en váltják egymást a székben. Majd azt mondja a hatóság, hogy az egyik nap elcsaltam a bevételt? – vetődik fel az újabb költői kérdés.

Online kapcsolat falunapon?

Itt kapcsolódik be a beszélgetésbe az ugyanabban az üzlethelyiségben dolgozó kozmetikus hölgy.

– Akkor mi most vegyünk 4 pénztárgépet? Vagy használhatunk egyet? Vegyem a hónom alá a masinát, ha külső helyszínen sminkelek, és hogy teremtek online kapcsolatot egy falunapon? – sorjázza ő is a kérdőjeles mondatokat.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország április 27-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!