Nyíregyháza hírei

2019.05.06. 19:54

Érdemes várni a szabadtéri szezont!

Zenés vígjátékok és remek filmek szerepelnek a programok között.

Száraz Ancsa

Kirják Róbert

Forrás: Színház

Hogy mi a közös Hernádi Juditban, Détár Enikőben és Kern Andrásban? Egyrészt természetesen az, hogy mindannyian kiváló művészek, másrészt az, hogy hamarosan Nyíregyházán láthatja őket a színházszerető közönség. A Rózsakert Szabadtéri Színpadon a legmodernebb hang-, fény- és színpadtechnikával az idén nyáron június 14. és augusztus 17. között összesen tíz hétvégén várják jobbnál jobb előadások a nézőket, akik szerdánként kiváló filmeket is láthatnak a tavaly teljesen megújult szabadtéri színpadon.

Gazdag kínálat

– A felújítás miatt az elmúlt évben csak két estén tudtuk szórakoztatni a színházat kedvelőket, most azonban minden eddiginél gazdagabb kínálat várja a közönséget a Rózsakert Szabadtéri Színpadon – mondja a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, Kirják Róbert.

– A megújult infrastruktúra, a legmodernebb fény- és színpadtechnika immár lehetővé teszi, hogy olyan előadásokat is Nyíregyházán lássunk vendégül, amelyeket korábban nem tudtunk, ezzel együtt pedig egy régi adósságunkat is törleszthetjük. A VIDOR Fesztivál színházi előadásai között ugyanis, bár lett volna rá igény, korábban nem voltak zenés vígjátékok, ezért azt találtam ki, hogy a szabadtéri színpadon megszervezzük a Zenés VIDOR Nyár sorozatot. Ennek darabjai ugyanúgy versenyeznek, mint a fesztivál előadásai, a VIDOR-zsűri értékeli majd őket. A Zenés VIDOR Nyár programjának előadásai egytől egyig nagyszerű szórakozást ígérnek, biztos vagyok abban, hogy a nézők tetszését is elnyerik a vendégjátékok, amelyekre a jegyek már kaphatók.

– A Budapesti Játékszín sikerdarabját, a Menopauzát két egymást követő estén is műsorra tűztük, mégpedig azért, mert az előadás annyira népszerű, hogy a fővárosban órák alatt elfogynak rá a jegyek, de ez, ismerve a témáját, a benne szereplő zseniális színésznőket (Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika) és a közkedvelt dalokat, nem is csoda. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Tanulmány a nőkről című zenés darabbal érkezik, a rendező Tasnádi Csaba, a főszerepben három nő, három korosztály, három különböző indok a válásra. Az önfeledt szórakozást kínáló komédiában olyan slágerek csendülnek fel, mint a Nem leszek a játékszered, a Darabokra törted a szívem, az Egy szál harangvirág vagy a Most kéne abbahagyni. Biztosan sok nézőnknek eszébe jut a darab egykori sikeres nyíregyházi bemutatója – bízom benne, hogy közülük is sokan lesznek kíváncsiak a kaposvári feldolgozásra.

Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván jegyzik a Nyitott ablak című zenés vígjátékot, amelyet a veszprémi Petőfi Színház társulata Szi­lágyi Tibor rendezésében mutat be a szabadtéri színpadon. A Turay Ida Színház A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékában fantasztikus színésznők – Sztárek Andrea, Détár Enikő, Xantus Barbara – énekelnek: becsapott, megalázott, válófélben lévő feleségeket alakítanak.

Fantasztikus színházi élmény

– Lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről szól a Veres 1 Színház előadása, a Csoportterápia, amelyben a Nyíregyházáról indult és azóta is nagy közönségkedvenc Mészáros Árpád Zsolt is játszik, de a népszerű művészt a komáromi Magyarock Dalszínház musicalje, A púpos főszerepében is láthatja a közönség – sorolja az előadásokat Kirják Róbert, aki arra kéri a nézőket, hogy ne riassza el őket, ha esetleg egy-egy darabban nem látnak ismerős neveket. – Bízzanak bennünk: olyan előadásokat hozunk Nyíregyházára, amelyek méltók a VIDOR színházi versenyprogramjához, és amelyek fantasztikus színházi élménnyel ajándékozzák meg a közönséget – mondja az ügyvezető igazgató.

Kiváló filmek

Az érdeklődőket a Zenés VIDOR Nyár mellett további négy előadás is várja, ezek közül kettő a színház saját produkciója. Az egyik a Delila, amely a következő évad első bemutatója lesz, és amelyet az Illatszertárral számos szakmai díjat begyűjtő Mohácsi János rendez – az olvasópróbák már elkezdődtek –, a másik pedig a Meseautó, az idei évad sikerdarabja. A miniszter félrelép című komédiát a budapesti Bánfalvy Stúdió mutatja be, a főszerepben Gesztesi Károllyal, Bánfalvy Ágnessel és Beleznay Endrével, a szabadtéri szezon pedig Kern András Lövölde tér című zenés estjével zárul: a Kossuth-díjas színész olyan vendégekkel érkezik, mint amilyen Hernádi Judit és Heilig Gábor.

A kellemes nyárestékre nemcsak színházi előadásokat, de nyolc kiváló mozifilmet is kínál a nézőknek a szabadtéri színpadot működtető Móricz Zsigmond Színház.

Szerdánként várják majd a mozirajongókat, a kínálatot pedig úgy válogatták össze, hogy kicsik és nagyok egy­aránt találjanak nekik tetsző alkotást, így olyan nagyszerű filmeket vetítenek le, mint amilyen a Forrest Gump, a Keresztapa, a Shrek, a Ryan közlegény megmentése, a Ha eljön Joe Black, a Madagaszkár, az Egy asszony illata és a Diszkópatkányok.

Előadások a szabadtéri színpadon

Június 14., péntek

20.30: Delila, Móricz Zsigmond Színház

Június 22., szombat és június 23., vasárnap

20.30: Menopauza, Játékszín

Június 29., szombat

20.30: Tanulmány a nőkről, Kaposvári Csiky Gergely Színház

Július 6., szombat

20.30: Nyitott ablak, Veszprémi Petőfi Színház

Július 14., vasárnap

20.30: A férfiak a fejükre estek!, Turay Ida Színház

Július 19., péntek

20.30: Csoportterápia, Veres 1 Színház

Július 26., péntek

20.30: A púpos, Magyarock Dalszínház

Augusztus 3., szombat

20.30: A miniszter félrelép, Bánfalvy Stúdió

Augusztus 9., péntek

20.30: Meseautó, Móricz Zsigmond Színház

Augusztus 10., szombat

20.30: Meseautó, Móricz Zsigmond Színház

Augusztus 17., szombat

20.30: Kern András zenés estje

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!