Sényő-Carnifex FC

2019.05.21. 10:38

Jobban akarták a győzelmet

Magabiztosan nyerték a majdnem megyei rangadót.

Molnár Krisztián

A sényőiektől az előző években többen is megfordultak a tiszaújvárosi csapatnál, közülük ketten be is köszöntek a korábbi klubjuk ellen, Fabu Márton ráadásul oda-vissza betalált a majdhogynem megyei riválisnak. A két együttes vasárnap jó kis derbit játszott egymással az NB III. 28. fordulójában, hiszen volt minden: mentő, kiállítás, gólok.

Fabu-szólóval kerültek előnybe

– Az első perctől azt láttam a játékosokon, hogy sokkal jobban akarjuk ezt a győzelmet, mint az ellenfelünk – értékelte a 2–0-s sikert Fiumei Viktor, a Sényő edzője. – Az első félidőben mindkét csapat eléggé visszaállt, ezáltal nem sok helyzet alakult ki, de egy óriási Fabu-szólóval vezetéshez jutottunk. A második játékrész már mindkét csapat részéről harcosabb, támadóbb focit hozott, viszont míg a Tiszaújváros elhibázta az egyenlítési lehetőségeit, addig mi tovább tudtuk növelni az előnyünket.

A mérkőzés hajrájában a korábban gólt szerző Kristófi Sándort kiállították, de ez az eredményt már nem befolyásolta, a Sényő az utóbbi hét meccséből a hatodik győzelmét aratta.

A védőnek kiment a válla

A találkozó krónikájához tartozik még, hogy a hazaiak egyik alapemberét, Márton Andrást a 77. percben le kellett cserélni, a mentő vitte el a helyszínről. A védő egy párharc során rosszul ért talajt, és kiment a válla. A sérült testrészt a kórházban a helyére rakták, az első diagnózis szerint nincs törés vagy szakadás, de a 22 éves futballistának minden bizonnyal véget ért a szezonja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!