Nyíregyháza hírei

2019.05.03. 14:36

Könyvekben maradt „könyvjelzők” tárlata

Nyíregyháza - Nem mindennapi installáció fogadja a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár látogatóit.

Nyíregyháza - Nem mindennapi installáció fogadja a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár látogatóit. Az intézmény dolgozói a kikölcsönzött, majd visszavitt kötetekben maradt „könyvjelzőkből” egyfajta minikiállítást állítottak össze az előtérben.

A rendhagyó tabló folyamatosan bővül, a könyvekben, folyóiratokban talált régi családi fotókat, szórólapokat, buszbérleteket, villamosjegyeket, kuponokat, recepteket, csekkeket, lottószelvényeket és bankjegyeket feltűzik a falra.

Kuriózumokat is lehet a „könyvjelzők” között lelni, ilyen például a múlt század közepi, budapesti előadásra szóló színházjegy, a harminc­éves koncertbelépő vagy a nyertes kaparós sorsjegy.

Tomasovszki Anita könyvtárigazgató kérdésünkre elárulta, gyakran találnak a visszavitt kötetekben rajzokat, jegyzeteket, bevásárlólistákat és blokkokat is.

Hozzátette: a kiállított tárgyakat szívesen visszaadják az olvasóknak, de csak ritkán keresik az intézmény dolgozóit ezzel kapcsolatban.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!