Nyíregyházi Egyetem

2014.04.08. 10:51

Innovációs- és Állásbörze a főiskolán

A Nyíregyházi Főiskola Alumni-, Karrier- és PR Irodája április 15-én immár kilencedik alkalommal rendezi meg Innovációs- és Állásbörzéjét.

A Nyíregyházi Főiskola Alumni-, Karrier- és PR Irodája április 15-én immár kilencedik alkalommal rendezi meg Innovációs- és Állásbörzéjét.Nem véletlenül kerül sor minden év tavaszán a rendezvényre, hiszen júniusban közel ezer pályakezdő diplomás kezdi meg életútját a munkaerőpiac világában. A kiállítók és a hallgatók igényeihez igazodva idén is sokszínű munkaerő-piaci kavalkádot szeretnének teremteni, munka- és gyakorlati lehetőségekkel, tanácsadással, tréningekkel, próbainterjúkkal, szakmai előadásokkal.

Az esemény a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei aulájában lesz, s délelőtt 10 órától délután 16 óráig kereshető fel. A rendezvény legfőbb célja, hogy közel hozza egymáshoz az álláskeresőket és a munkaadókat, ezért az Alumni-, Karrier- és PR Iroda arra törekszik, hogy a munkaerőpiac minél több szereplőjének biztosítson megjelenési lehetőséget a főiskolán.

A tavalyi börzén 19 kiállító jelent meg, s számos érdemi kontaktusra (regisztrációra, próbainterjúra stb.) került sor. Idén még több kiállító mutatkozik be a megye legnagyobb ilyen jellegű rendezvényén. Az általános munkaközvetítők mellett elsősorban az IT, a pénzügyi és a műszaki területről érkeznek az álláskínáló cégek, s idén újdonságként Nyíregyháza városa is képviselteti magát, bemutatva jelenlegi fejlesztéseit, futó projektjeit.

A remények szerint az Innovációs- és Állásbörzét számos látogató tiszteli meg jelenlétével. Az érdeklődők között a korábbiakban többségben voltak a Nyíregyházi Főiskola hallgatói valamint öregdiákjai, most azonban számítanak a középiskolai tanulmányaikat hamarosan befejező korosztályra is, mert a jelen lévő cégek állásajánlatain túl diákmunkát, szakmai gyakorlati helyet is találhatnak a börzét felkeresők, sőt kaphatnak karrier-tanácsadást, s további hasznos ismereteket szerezhetnek az álláskereséssel kapcsolatban.

A rendezvény ingyenesen látogatható, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!